Lockdown σε πόλη ενός εκατομμυρίου με τρία ασυμπτωματικά κρούσματα

Lockdown σε πόλη ενός εκατομμυρίου με τρία ασυμπτωματικά κρούσματα

Στην Κίνα, άλλη μια πόλη έχει τεθεί σε lockdown μετά την εμφάνιση λίγων μόνο κρουσμάτων κορωνοϊού στο πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής της χώρας για «μηδενικό κορονοϊό» (zero Covid).

Σύμφωνα με τις αρχές, στους περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους της ανατολικής κινεζικής πόλης Γιούτζοου στην επαρχία Χενάν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας.

Επιπλέον, παραγγέλθηκαν μαζικά τεστ για ολόκληρο τον πληθυσμό. Τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από τρία ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη.
Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην κινεζική μητρόπολη Σιάν, όπου το lockdown δεν θα αρθεί μέχρι να μην υπάρξουν νέα κρούσματα.

Η Κίνα έθεσε σε μεγάλο βαθμό τον ιό υπό έλεγχο χρησιμοποιώντας μια πολιτική αντιμετώπισης της μόλυνσης μόλις εμφανιστεί με αυστηρά μέτρα ελέγχου.
Για περισσότερο από ένα χρόνο, η κατάσταση της πανδημίας στη Λαϊκή Δημοκρατία ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες. Σε εθνικό επίπεδο, 108 νέα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν την Τρίτη, τα περισσότερα από αυτά στη Σιάν. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter