Μαφία ΑΑΔΕ: Κρύβεται το Μαξίμου και περιμένει τη Δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις του Documento

Μαφία ΑΑΔΕ: Κρύβεται το Μαξίμου και περιμένει τη Δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις του Documento

Τη μπάλα στη… Δικαιοσύνη πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Documento, σχετικά με το κύκλωμα που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ, το οποίο εκβιάζει επιχειρηματίες και δημοσιογραφικούς ομίλους.

Σε ερώτηση του Documento σε ότι αφορά την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας στο υπουργείο δικαιοσύνης, σχετικά με την εμπλοκή του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της ΑΑΔΕ Νίκου Μπατσίλα, σε υπόθεση γνωστού επιχειρηματία που αφορά την υπεξαίρεση εκατομμυρίων, αλλά και ότι η ΑΑΔΕ μετατρέπει αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες σε εσωτερική πειθαρχική διαδικασία, αντί να τις στείλει στον εισαγγελέα και να διερευνηθούν σε βάθος, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «κυβέρνηση δεν εξιχνιάζει υποθέσεις, η δικαιοσύνη εξιχνιάζει υποθέσεις και προφανώς οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει διάκριση των εξουσιών και τη σεβόμαστε απόλυτα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να απαντάμε επί κατηγοριών που προκύπτουν από δημοσιεύματα, ούτε να επιβεβαιώνουμε κάτι που πραγματικά δεν το γνωρίζουμε. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε τέλεση παράνομης πράξης ή κάποια ποινική υπόθεση ή κάποια καταγγελία, οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να την ερευνήσουν και να βγάλουν τα πορίσματά τους».

Διαβάστε επίσης: Οι αγέλες των επίορκων της ΑΑΔΕ

Ποιος καλύπτει τον Νίκο Μπατσίλα, κύριε Φλωρίδη;

«Εκ παραδρομής» εμπλοκή του Μαξίμου

Σε ότι αφορά την εμπλοκή του Μαξίμου με το συγκεκριμένο κύκλωμα εντός της ΑΑΔΕ, που εκβιάζει επιχειρηματίες και δημοσιογραφικούς ομίλους, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «στο σκέλος για το εάν υπήρχε οποιαδήποτε αλληλογραφία ή ενημέρωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, σας έχω απαντήσει κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε τέτοια ενημέρωση για οποιαδήποτε υπόθεση, στην οποία αναφέρεστε».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση από το Documento συγκεκριμένης επιστολής που έχει σταλεί στο Μαξίμου από την ΑΑΔΕ και αναφέρεται σε φορολογικά στοιχεία του Documento, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε την Πέμπτη (14/12) στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «το συγκεκριμένο έγγραφο είχε εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση, η οποία ουδέποτε έγινε».

Η δήλωση για «εκ παραδρομής αναφορά» δεν μπορεί να πείσει κανέναν λογικό πολίτη και αποδομείται και από τα πραγματικά δεδομένα.

Διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο έγγραφο που ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχεται ότι υπήρχε «εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση» ο προϊστάμενος του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛΚΕ), Ηλίας Επίσκοπος, την 1η Νοεμβρίου 2023, ζητά από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, κλπ) να τον ενημερώσουν για το αν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία Documento Media.

Την επιστολή αυτή που αφορά φορολογικό έλεγχο και αποτελεί υπηρεσιακή αλληλογραφία, ο κύριος Ηλίας Επίσκοπος, την κοινοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου (υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό) για να τον ενημερώσει ότι κινείται κατά του Documento.

Πειθαρχικές διαδικασίες αντί εισαγγελέα

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ γνωρίζει πολύ καλά για την ύπαρξη του κυκλώματος που δρα ανεξέλεγκτα και στοχοποιεί δημοσιογραφικούς ομίλους και επιχειρηματίες, όμως αντί να διερευνήσει αυτές τις σοβαρότατες υποθέσεις, προχωράει σε πειθαρχικούς ελέγχους, για να πέσουν οι υπαίτιοι «στα μαλακά».

Συγκεκριμένα, η ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αντιµετωπίζει απ’ ό,τι φαίνεται αυτές τις καταγγελίες σαν να αφορούν µεµονωµένα περιστατικά και όχι κύκλωµα. Στη συνέχεια σε κάποιες των περιπτώσεων κινεί τις πειθαρχικές διαδικασίες. Στο στάδιο της έρευνας όµως αφήνει απέξω τον εισαγγελέα. Έτσι δεν χρησιµοποιούνται νόµιµα µέσα, όπως οι συνακροάσεις ή οι κατ’ οίκον έρευνες και το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών, για να εντοπιστούν το κύκλωµα και η δράση του.

Διαβάστε επίσης: Οικονομικοί «δολοφόνοι» στα… ρετιρέ της ΑΑΔΕ: Πώς λειτουργεί το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter