Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Πρόκριση έπος για τους ερυθρόλευκους, στους «8» του Conference League

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Πρόκριση έπος για τους ερυθρόλευκους, στους «8» του Conference League
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Θρυλική βραδιά στην Ευρώπη και πρόκριση έπος για τον απίστευτο Ολυμπιακό! Στην ουδέτερη TSC Arena στη Σερβία ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ έψαχνε ένα μικρό θαύμα, καθώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ηττηθεί με το βαρύ 4-1. Στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το… κοντέρ έγραφε 0-3 και στο 65’ 1-4. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και στο έξτρα ημίωρο οι Πειραιώτες πέτυχαν άλλα δύο γκολ (6-1) και προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο στους «8» του Conference League. Τεράστια ανατροπή και ιστορική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς μετά τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης προκρίθηκε και ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ για να «χτίσουν» αυτοπεποίθηση και το βρήκαν στο 10’ με τον Ποντένσε. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα, μοίρασε στα αριστερά στον Πορτογάλο, ο οποίος ντρίμπλαρε και πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ.

 

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα για να πετύχει το 0-2. Στο 25’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από ωραία συνεργασία Ποντένσε – Ορτέγκα, ο Αργεντινός μπακ σέντραρε, ο Ελ Κααμπί σούταρε, αλλά ο Μπισπάτι απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ορτα γέμισε, ο Ελ Κααμπί δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα ήθελε, και ο Μπισπάτι «καθάρισε» και πάλι τη φάση.

Το δεύτερο γκολ για τους Πειραιώτες ήρθε στο 36’. Ο Ποντένσε έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Φορτούνη, ο οποίος έτρεξε από τη μεσαία γραμμή, πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 2-0.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι βρήκαν και τρίτο γκολ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (0-3). Ο Ποντένσε σέντραρε και ο Εκ Κααμπί με καρφωτή ανέβασε το δείκτη του σκορ με την ομάδα του να διεκδικεί την πρόκριση.

Στο δεύτερο μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 55’ όταν ο Ρέτσος ανέτρεψε τον Κονιτσόβσκι. Ο Ζάχαβι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και μείωσε σε 3-1, σκορ που έδινε την πρόκριση στην Μακάμπι.

Απίθανο γκολ

Στο 65’ ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Ορτέγκε γέμισε την μπάλα και ο Ελ Κααμπί με ψαλίδι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μισπάτι και στα δίχτυα (1-4).

Στο 77’ η Μακάμπι έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Πέρετζ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ο Γιόβετιτς στο 93’ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μισπάτι, όμως ήταν άστοχος.

Ανατροπή

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και ο Ολυμπιακός πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον 93΄με τον Γιόβετιτς. Το 5-1 ήταν σκορ πρόκρισης. Το παιχνίδι είχε κι άλλο γκολ. Στο 103’ ο Εσε πέρασε πάσα στον Μασούρα, αυτός έβγαλε ασίστ στον Ελ Αραμπί που ολοκλήρωση το θρίαμβο της ομάδας του (1-6).

Ο Μαουρίτσιο Μαριάνι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντάβιντα, Φορτούνη, Ποντένσε.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο (113’ Νταβιντζάντα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (75’ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα (108’ Μποντόζο), Μίλσον (14’ Μπίτον, 108’ Κοέν), Ζαχάβι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι (105’ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82’ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95’ Μασούρας), Ποντένσε (103’ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88’ Ελ Αραμπί).

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter