Μακρόν και Σολτς διαφωνούν για την ΕΕ αλλά θέλουν να ανοίξουν μέτωπο με τις ΗΠΑ

Μακρόν και Σολτς διαφωνούν για την ΕΕ αλλά θέλουν να ανοίξουν μέτωπο με τις ΗΠΑ

Στο γεύμα που παρέθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Όλαφ Σολτς στο Ελιζέ επιβεβαιώθηκε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας διαφωνούν σε πολλά, όσον αφορά τη στρατηγική της ΕΕ σε καίρια ζητήματα όπως το ενεργειακό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το playbook του Politico, κατόρθωσαν να βρουν ένα κοινό σημείο, ανοίγοντας…. μέτωπο με τις ΗΠΑ όσον αφορά το εμπόριο.

Μακρόν και Σολτς επιθυμούν να βάλουν «φρένο» στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ΗΠΑ για τη μεταφορά της παραγωγής των επιχειρήσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ακόμη και μέσω της επιβολής εμπορικών αντιποίνων.

Για τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας συμφώνησαν ότι η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει αδρανής εάν η Ουάσιγκτον προχωρήσει με τον νόμο για τον έλεγχο του πληθωρισμού, ο οποίος προσφέρει φοροαπαλλαγές και ενεργειακά οφέλη στις εταιρείες που επενδύουν σε αμερικανικό έδαφος.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν υποχωρήσουν, τότε οι Βρυξέλλες θα πρέπει να «αποκρούσουν» τις πιέσεις της Ουάσινγκον με παραχώρηση αντίστοιχων κινήτρων για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς διαφαίνεται στον ορίζοντα διπλωματική «σύγκρουση» ΕΕ – ΗΠΑ για τα εμπορικά ζητήματα, όπως επισμαίνει το Politico.

«Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε πρέπει να είναι σύμφωνο με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», υπογράμμισε εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Politico, τονίζοντας ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαπραγματεύσεων.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter