«Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝΑΛ: Αυτονόμηση Λοβέρδου υπέρ ΝΔ για την τροποποίηση των Κωδίκων

«Μαλλιά κουβάρια» στο ΚΙΝΑΛ: Αυτονόμηση Λοβέρδου υπέρ ΝΔ για την τροποποίηση των Κωδίκων

Άνω κάτω έκανε την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ η τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ολομέλεια για τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σπάζοντας την κομματική γραμμή και παίρνοντας θέση υπέρ του νομοσχεδίου τη στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνεί. Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των φορέων στηλίτευσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου.

Ενώ η στάση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ έχει κλειδώσει στο «παρών» για την ψηφοφορία επί της αρχής, ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος επισήμανε την αυτονόμησή του από «εσωκοκομματικούς συσχετισμούς». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε δε ότι για τη συγκεκριμένη απόφασή του επικαλέστηκε την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, κάτι που επανέλαβε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM αμέσως μετά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα, στον «αέρα» του ραδιοφώνου έκανε λόγο για παραίτηση και όχι αντικατάσταση της εισηγήτριας του κόμματος, Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Αδιανόητο να επικαλούνται ψευτοδικαιολογίες»

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεμάτων την στιγμή που η εισηγήτρια μας, η κ. Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποίησης των Ποινικών Κωδίκων. Τη στιγμή που η αείμνηστη πρόεδρος μας έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για όσα συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λέμε “όχι” και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογιές σε ψευδομελέτες;» είπε στην Ολομέλεια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς για να δώσω και ένα απολύτως δικό μου στοιχείο πολιτικής ταυτότητας. Ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου σύμφωνα με την συνείδηση μου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να με δεσμεύει τίποτα. Και σας λέω κύριε υπουργέ ότι παρότι διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επί της αρχής και επί των άρθρων, όχι όλων».

Και κατέληξε λέγοντας: «Είναι δυνατόν να έχουμε μια σειρά από προβλήματα διαρκώς που να αφορούν πληθώρα θεμάτων και κυρίως αυτά που ευαισθητοποιούν περισσότερο κάθε σοβαρό άνθρωπο κάθε αγνό πολίτη όπως είναι τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και να μην υπογραμμίζουμε την καλύτερη ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις; Το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις».

Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένταξη του όρου της γυναικοκτονίας στον Π.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter