Μαραντόνα: Από το «χέρι του Θεού» στους πανηγυρισμούς με τα… δάχτυλα (Video)

Μαραντόνα: Από το «χέρι του Θεού» στους πανηγυρισμούς με τα… δάχτυλα (Video)

Ο κόσμος παραληρούσε στις εξέδρες και οι παίκτες πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά το γκολ του Μάρκος Ρόχο στο 87΄.

Γκολ που όπως αποδείχθηκε έμελλε να αποδειχθεί όχι απλά «χρυσό», αλλά λυτρωτικό για έναν ολόκληρο λαό που ζούσε κι ανέπνεε για το ματς με τη Νιγηρία. Η Αργεντινή έστω και με μόλις μία νίκη στον 4ο όμιλο προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας και πλέον, καλείται με τη Γαλλία να αποδείξει ότι όντως είναι ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο.

Η στιγμή του γκολ από τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μείνει στην Ιστορία και γιατί κράτησε «όρθια» την «αλμπισελέστε», αλλά κυρίως λόγω των πανηγυρισμών του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Ντιεγκίτο» από το ξεκίνημα του ματς ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο κόσμος που βρισκόταν κάτω από εκεί που καθόταν τον αποθέωνε κι εκείνος ανταποκρινόταν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο πανηγυρισμός του, όμως, μετά το γκολ του Ρόχο θα μείνει… αξέχαστος. Κάποτε το «χέρι του Θεού» έστειλε την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ του Μεξικού. Απόψε στην Αγία Πετρούπολη λειτούργησαν και τα δύο, αυτή την φορά όχι με τον πιο κόσμιο τρόπο.

Ο κορυφαίος -για πολλούς- ποδοσφαιριστής όλων των εποχών εθεάθη να πανηγυρίζει με τα μεσαία δάχτυλα των χεριών του σηκωμένα, από κάτω οι οπαδοί της Αργεντινής να τον αποθεώνουν και το διαδίκτυο να «παίρνει φωτιά»… 

https://twitter.com/jorge_palala/status/1011700067353362432

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter