Μαρέβα Μητσοτάκη: Προκλητικά ταξίδια στην καραντίνα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Προκλητικά ταξίδια στην καραντίνα

Οι ορθοπεταλιές στην Πάρνηθα και οι βόλτες στην υγειά των κορόιδων

Μπορεί να φαντάζει πταίσμα μπροστά σε όσα έχουν προαναφερθεί, αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η Μ. Γκραμπόφσκι αντιλαμβάνεται τον εαυτό της είναι τα προκλητικά ταξίδια που πραγματοποίησε εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια ισχύος των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σίγουρα αυτό που εξόργισε περισσότερο ήταν η εκδρομή της εν μέσω καραντίνας στις 29 Νοεμβρίου 2020 με τον Κυρ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, 40 χιλιόμετρα μακριά από την οικία τους, όπου εθεάθη να κάνει… μαθήματα μοτοκρός.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 κι ενώ κανένας πολίτης δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτήν που μένει, η Μ. Γκραμπόφσκι βρέθηκε στην Καλαμάτα προκειμένου να συνοδεύσει στελέχη του οίκου μόδας Dior. Η κυβέρνηση που –προφανώς– εξέδωσε ανακοίνωση για να την υπερασπιστεί ανέφερε ότι είχε λάβει σχετική άδεια από την Πολιτική Προστασία. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει για κάποιον απλό πολίτη.

Η εκδρομή στην Πάρνηθα, 40 χλμ. μακριά από την οικία τους, ήταν η πιο εξοργιστική από τις αποδράσεις του ζεύγους όταν ο υπόλοιπος κόσμος απαγορευόταν να μετακινηθεί εκτός δήμου

Οι αντιδράσεις ουδόλως την πτόησαν και λίγες ημέρες μετά, στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ταξίδεψε αεροπορικώς και στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες που ουδέποτε διαψεύστηκαν, πέρασε με δύο φίλες της από τη δυτική πύλη του αεροδρομίου κατευθείαν στην πίστα. Στις 30 Ιανουαρίου 2021 ταξίδεψε και στα Τρίκαλα, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό σε προγραμματισμένη επίσκεψη, χωρίς βέβαια η ίδια να έχει κάποια θεσμική αρμοδιότητα.

Στη λίστα αυτή δεν θα προσμετρηθούν –προς διευκόλυνση του αναγνώστη– τα αναρίθμητα ταξίδια του ζεύγους το περασμένο καλοκαίρι. Είναι όμως ενδεικτικό ότι στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 κι ενώ μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του είχε θέσει το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», το πρωθυπουργικό ζεύγος ταξίδεψε στην Τήνο για τριήμερο.

Η μητέρα της Μαρέβα Μητσοτάκη ταξίδεψε, πάλι χωρίς θεσμικό ρόλο, με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο

Υπερεξουσίες και διορισμοί για την οικογένεια

Η Μαρέβα στα έδρανα του ΟΗΕ και το χατίρι στη μαμά της

Δεν ήταν μόνο τα ταξίδια αναψυχής. Προκειμένου να αποδείξει ανερυθρίαστα ότι λειτουργεί με εξουσίες που δεν της έχουν παραχωρηθεί από τους πολίτες, η Μ. Γκραμπόφσκι παρευρέθηκε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2019 στο πλάι του Κυρ. Μητσοτάκη στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Είναι περιττό να σχολιαστεί ότι δεν είχε θεσμικό ρόλο για να βρίσκεται –και στη συγκεκριμένη θέση– εντός της αίθουσας, αφού η ιδιότητά της είναι αυτή της συζύγου του πρωθυπουργού.

Υπάρχει όμως και χειρότερο. Στις 23 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, στην αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό βρισκόταν και η μητέρα της Μ. Γκραμπόφσκι Ηβη Γόντικα. Αυτό ουδόλως πτόησε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να γράψουν ότι η πεθερά του πρωθυπουργού «είναι γεννημένη στην Αλεξάνδρεια και ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της». Οι παραθεσμικές υπερεξουσίες της Μ. Γκραμπόφσκι δεν γνωρίζουν σύνορα.

Οι παραθεσμικές υπερεξουσίες της Μ. Γκραμπόφσκι δεν γνωρίζουν σύνορα. Η ίδια βρέθηκε στα έδρανα του ΟΗΕ χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο στο πλευρό του Κυριάκου στον ΟΗΕ

Σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, ακολούθησαν και οι… διορισμοί της οικογένειας. Ελάχιστο καιρό μετά την εκλογή της ΝΔ στην εξουσία, τον Σεπτέμβριο του 2019, η Ερση Πήττα, αδερφή της μητέρας της Μ. Γκραμπόφσκι, τοποθετήθηκε στη θέση της αντιπροέδρου του Εθνικού Θεάτρου, σε αντικατάσταση του ηθοποιού Ρήγα Αξελού.

Αυτό όμως δεν αρκούσε για τη Μ. Γκραμπόφσκι, αφού την ίδια χρονική περίοδο ο Χριστόφορος Χριστοφής, αδερφός της Ερ. Πήττα και της μητέρας της Μ. Γκραμπόφσκι Ηβης Γόντικα, ο οποίος είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας, τοποθετήθηκε στη θέση του αντιπροέδρου της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter