Μαζική συμμετοχή – άνω του 85% – των επιχειρήσεων εστίασης στο 24ωρο λουκέτο

Μαζική συμμετοχή – άνω του 85% – των επιχειρήσεων εστίασης στο 24ωρο λουκέτο
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ AΠΟ ΤΗΝ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ (ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI)

Με μεγάλη επιτυχία ο κλάδος της εστίασης οργάνωσε σήμερα την πρώτη του πανελλαδική συλλογική διαμαρτυρία βάζοντας 24ωρο λουκέτο, προκειμένου να διεκδικήσει μέτρα στήριξης που θα αντισταθμίζουν τις ζημιές τις οποίες προκαλούν τα νέα περιοριστικά μέτρα ενάντια στους ανεμβολίαστους , και που έχουν ήδη οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε πτώση τζίρου 50% ως 80%.

Η συμμετοχή στο 24ωρο λουκέτο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, δηλαδή των 45-50 τοπικών σωματείων και της ΠΟΕΣΕ που οργάνωσαν την κινητοποίηση, καθώς σε αυτήν συμμετείχε το 80% ως 85% των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ σε πολλές γειτονιές π.χ. στο κέντρο, τα Πατήσια, τη Νέα Σμύρνη, κατέβασαν ρολά όλα τα μαγαζιά, καφέ, εστιατόρια, έως και τα σουβλατζίδικα και ερήμωσαν οι πλατείες κι οι πεζόδρομοι.

Ακόμη όμως και στις πιο πλούσιες περιοχές, εκτός του Δήμου της Αθήνας, για τα δεδομένα των τοπικών αγορών εκδηλώθηκε μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση, της τάξης του 70% για τα βόρεια προάστια και του 80% ως 85% για τα νότια, ενώ ακόμη υψηλότερη ήταν η συμμετοχή στην επαρχία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε το σύνολο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και αλυσίδες όπως π.χ. ο Mikel ή τα Coffee Island μετά από σχετική απόφαση των συνεργατών που τα λειτουργούν με δικαιόχρηση.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και με επικεφαλής τον Γιώργο Καββαθά, πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, έκαναν πορεία προς το Μαξίμου και παρέδωσαν ψήφισμα του κλάδου στον γραφείο του πρωθυπουργού.

Ίδια εικόνα με μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης σε ποσοστό άνω του 85% στο 24ωρο λουκέτο και κινητοποιήσεις, είχαμε επίσης με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λαμία, την Ξάνθη κλπ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter