Μαζικό «όχι» κατά της Πανεπιστημιακής αστυνομίας

Μαζικό «όχι» κατά της Πανεπιστημιακής αστυνομίας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΤΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ. Σάββατο 28 Μαϊου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα μαζική είναι η πορεία φοιτητών που ξεκίνησε στα Προπύλαια για την έκφραση αλληλεγγύης στους φοιτητές του ΑΠΘ, με αίτημα «Έξω η αστυνομία από τις Σχολές».

Συγκεκριμένα, πλήθος οργανώσεων της αριστεράς, συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι διαδηλώνουν αντιδρώντας στα περιστατικά αστυνομικής βίας που συνδέονται με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή της «Πανεπιστημιακής αστυνομίας», και ειδικότερα για τον τραυματισμό φοιτητή από κρότου – λάμψης των ΜΑΤ.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου, έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν φοιτητές.

Λίγο νωρίτερα, τον έντονο προβληματισμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας σε πανεπιστημιακούς χώρους εξέφρασε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως τονίζεται από τους πανεπιστημιακούς της πρυτανικής αρχής «η εσκεμμένη και συστηματική απαξίωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων είτε προβάλλοντας τα ως κέντρα ανομίας είτε καλλιεργώντας καθημερινές σκηνές τυφλής βίας, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία των Ιδρυμάτων και αποτελεί τροχοπέδη στην εκπλήρωση του σκοπού τους».

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter