Με άγριο ξύλο και χημικά τα ΜΑΤ διέλυσαν διαδήλωση αλληλεγγύης σε Τούρκους απεργούς πείνας (Videos)

Με άγριο ξύλο και χημικά τα ΜΑΤ διέλυσαν διαδήλωση αλληλεγγύης σε Τούρκους απεργούς πείνας (Videos)

Νέο κρούσμα κρατικού αυταρχισμού αυτή τη φορά σε βάρος συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε Τούρκους απεργούς πείνας που αντιστέκονται με αυτό το έσχατο μέσο αγώνα στο καθεστώς Ερντογάν!

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των απεργών πείνας στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και των μελών της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Grup Yorum. Απεργών πείνας που αγωνίζονται για τη δημοκρατία, την ελευθερία και το δίκιο των εργαζομένων στην Τουρκία.

Μερικές δεκάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι, Τούρκοι και Κούρδοι που ζουν στην Αθήνα και μέλη από  αριστερές οργανώσεις και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μόλις πήγαν να κινηθούν από το Σύνταγμα προς την τουρκική πρεσβεία, όπως είχαν ανακοινώσει, δέχθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη μαζική βίαιη επίθεση από την αστυνομία, με κτυπήματα, κλομπ και χημικά, με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις, να σημειωθεί πώς ξεπερνούσαν κατά πολύ σε αριθμό τους συγκεντρωμένους, αλλά παρ’ όλα αυτά κτυπούσαν με μένος τους διαδηλωτές. 

Τελικά, επτά διαδηλωτές, πέντε τουρκικής και δύο ελληνικής καταγωγής, συνελήφθησαν και θα περάσουν σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, από τον εισαγγελέα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η αστυνομική επίθεση προφανώς έγινε με κυβερνητική εντολή και αφενός αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση προπονείται για την εφαρμογή του ακραία αντιδημοκρατικού νόμου κτυπήματος των διαδηλώσεων, που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι. Εδώ να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές δεν παρεμπόδιζαν καμία κυκλοφορία! Αφετέρου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει απλόχερα χέρι βοήθειας στον Ερντογάν όταν πρόκειται για την καταστολή πολιτικών του αντιπάλων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter