Με «έσχες» χωρίς «πόθεν»

Με «έσχες» χωρίς «πόθεν»

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί να σχίζουν τα ιμάτιά τους για διαφάνειες και ισότητες αλλά η διαφορά από τα λόγια στην πράξη είναι η ίδια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

Όταν το διεθνές κεφάλαιο -με την ευρύτερη σημασία της έννοιας -σε καιρούς παγκοσμιοποίησης ψάχνει για φορολογικούς παραδείσους θα βρεθούν ή θα επιλεγούν οι σωστοί πολιτικοί σε κάθε επίπεδο για να εξυπηρετήσουν τη σχετική ζήτηση.

Και αν μερικοί προσπαθούν να φτιάξουν μαύρες λίστες με χώρες παραδείσων -όπως η Ε.Ε.-, να είστε βέβαιοι και βέβαιες πως θα μείνουν πολλοί παράδεισοι και χώρες απέξω για να εξυπηρετήσουν την κίνηση αγαθών και κεφαλαίων χωρίς ελέγχους, χωρίς φορολογία και χωρίς νομιμότητα. Θα φτιάξουν και νόμους για ξέπλυμα, μην ανησυχείτε!

Γιατί τα λεφτά είναι πολλά, ήταν πάντοτε και όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της γης και οι δραστηριότητες ακόμα περισσότερο. Να μιλήσουμε για τρισεκατομμύρια ή δισεκατομμύρια τζίρο;

Το χρήμα πολύ, οι μίζες μεγάλες και πάντα θα πρέπει να υπάρχει ο τρόπος.

Καμία χώρα δεν βγαίνει έξω από το πλαίσιο αυτό, όσο κι αν εμφανίζεται με τον σταυρό στο χέρι (όχι αναγκαστικά με σταυρό).

Αυτό δεν σημαίνει πως οι πολιτικοί μπορούν να παραβιάζουν έστω και αυτά τα λίγα που έμειναν για τον έλεγχο του πλουτισμού τους.

Εξάλλου σε άλλες χώρες ένα απλό δωράκι μικρής αξίας μπορεί να σε οδηγήσει σε αποπομπή…

Αλλά δεν γίνεται σε όλες κάτι τέτοιο:

Άλλοτε στικάκια με ονόματα μπαίνουν σε συρτάρια, άλλοτε επιλέγεται η λάθος διαδικασία ελέγχου ώστε να ροκανίζεται ο χρόνος και να μπαίνουν στον αστερισμό της παραγραφής.

Οι τρόποι πολλοί…

Αλλά το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα, οι νόμοι είναι νόμοι…

Και η αποκάλυψη του Documento για το ψευδές πόθεν έσχες του πρωθυπουργού χτυπάει κατευθείαν στο ψαχνό:

Η αγορά του διαμερίσματος στο Παρίσι, η πορεία του χρήματος, οι εταιρείες που μεσολάβησαν.

Όλα βρίσκονται στο γκρι ή και στο μαύρο…

Όσο δεν απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο ενισχύονται τα σενάρια που τον θέλουν να κάνει ή να πιστεύει πως ως μέλος της Αγίας Οικογένειας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Αρκεί μερικά τηλεφωνήματα και κινήσεις…

Όσο δεν απαντά, τόσο ενισχύονται οι υποψίες και γίνονται βεβαιότητες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θεωρητικά θα έπρεπε να δείχνει το καλό παράδειγμα (θεωρητικά) δεν κάνει τίποτα άλλο από διαγγέλματα, δείπνα δημοσίων σχέσεων ή αφήνει τη σύζυγο να διακοσμεί το πρωθυπουργικό Μέγαρο…

Α και να δίνει και συνεντεύξεις lifestyle…

Απλά το ερώτημά μας είναι αν αντί του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέττυ είχε αγοράσει με offshore εταιρεία και αρχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ, σπίτι στο Παρίσι.

Αν είχε βρει άμεσα δάνειο 100άδων χιλιάδων ευρώ αλλά και ανάλογο ποσό σε ρευστά…

Αν είχε κάνει o Αλέξης Τσίπρας παρατυπίες στη δήλωση πόθεν έσχες…

Αν είχαν γίνει όλα αυτά, θα είχαν στήσει ράντζα εκστρατείας στα κανάλια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα ωρύονταν για την ανηθικότητα της Αριστεράς και την υποκρισία της.

Σκεφτείτε τον Άδωνη, τον Βορίδη, τους Κυρανάκηδες και τους Σκέρτσους στα παράθυρα.

Σκεφτείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με το δάχτυλο ψηλά που θα κατακεραύνωνε τον Τσίπρα…

Σκεφτείτε τα πρωτοσέλιδα σε συντηρητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες…

Αν όλα αυτά…

Και όμως, όπως ξεγέλασε ο Μητσοτάκης για να υφαρπάξει την ψήφο και να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου μέσα από μακεδονομάχους, άριστους και κορώνες, έτσι και θα χρησιμοποιήσει την εξουσία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του…

Αυτό κάνει, ίσως και γι αυτό είναι εκεί…

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter