Με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα στις 12 το μεσημέρι

Με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα στις 12 το μεσημέρι

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με την καθηγήτρια Αναστασία Κοττανίδου θα παρουσιάσουν σήμερα το μεσημέρι στις 12 τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα ισχύσουν στη ψυχαγωγία και στην εργασία από τον Σεπτέμβριο.

Με την ιδεοληψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι η ψυχαγωγία είναι επιλογή και όχι ανάγκη τα νέα μέτρα έχουν στον πυρήνα τους τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Δεδομένου πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν διανοείται ότι θα αναγκαστεί σε ένα νέο lockdown έχει βάλει σαν στόχο τους ανεμβολίαστους οι οποίοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι την τσέπη για να πληρώνουν τα τεστ που θα απαιτείται να κάνουν για να πηγαίνουν στην εργασία τους.

Στους κλειστούς χώρους μπαρ, εστιατορίων, καφέ, νυχτερινών κέντρων και γηπέδων θα μπορούν να μπαίνουν μόνο οι πολίτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες. Οι ανεμβολίαστοι θα μένουν εκτός και τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα όταν θα χαλάσει ο καιρός.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο σε θέατρα και σινεμά οι ανεμβολίαστοι πολίτες να πρέπει να έχουν κάνει τεστ 48 ωρών και να φορούν μάσκα.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα υποχρεούνται σε rapid test κάθε εβδομάδα τα οποία θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς, εκτός σχολείων θα μένουν όσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή δεν δεχτούν να πληρώνουν τα μοριακά τεστ (μάλλον δυο την εβδομάδα) που θα απαιτούνται. Τα κενά τους θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει επίσης από πότε θα ισχύσουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η ισχύ τους θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου κι άλλες από τις 13 του μήνα, όταν ανοίγουν τα σχολεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter