Με τις… ευλογίες του υπουργείου Εργασίας η εργασία των διανομέων στα χιόνια και το πολικό ψύχος!

Με τις… ευλογίες του υπουργείου Εργασίας η εργασία των διανομέων στα χιόνια και το πολικό ψύχος!

Παρά τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικράτηση ακραίων καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Εργασίας αρκέστηκε απλώς να… «υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους».

Το σημαίνει αυτή η μέριμνα των εργοδοτών κατά το υπουργείο; «… να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και στην προκειμένη περίπτωση τους καλεί να «λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους».

Με πολικό ψύχος, με τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της Αττικής και θερμοκρασίες κοντά ή και υπό του μηδενός, το υπουργείο συστήνει απλώς στους εργοδότες να «εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.)».

Γιατί δεν απαγορεύει να λειτουργήσουν επαγγέλματα όπως των διανομέων σε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες ή έστω να καλύψουν οι εργοδότες ή το κράτος τα μεροκάματα που ίσως χαθούν λόγω ψύχους; Πρέπει να θρηνήσουμε νέα θύματα στην παγωμένη άσφαλτο;

 

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter