Μεγάλος Περίπατος: Εβαλαν τους εργάτες να δουλέψουν με… «μεγάλο καύσωνα» – «Κενό γράμμα» η υπουργική απόφαση

Μεγάλος Περίπατος: Εβαλαν τους εργάτες να δουλέψουν με… «μεγάλο καύσωνα» – «Κενό γράμμα» η υπουργική απόφαση

Για να προλάβουν να τελειώσουν τον ατελείωτο επί μια τετραετία “Μεγάλο Περίπατο” εντός των προεκλογικών χρονοδιαγραμμάτων, οι εργάτες των εργολαβικών συνεργείων κατασκευής του έργου αναγκάστηκαν να δουλέψουν μέσα στο λιοπύρι, υπό 40oC, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σελίδα “Μένουμε Ενεργοί” κατήγγειλε επίσης τις εργασίες που πραγματοποιούνταν μέχρι και μετά τις 13:00 του Σαββάτου στον Σταθμό Λαρίσης όπου εργάτες με τρυπάνια βρίσκονταν μέσα στα σκάμματα, δίπλα στις αποβάθρες του σταθμού. Την Παρασκευή παρόμοια υπόθεση καταγγέλθηκε με εργασίες ασφαλτόστρωσης στον Δήμο Ορεστιάδας μέσα στο καταμεσήμερο.

Για να μην πούμε για το πόσες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εστίασης “έγραψαν” κανονικά την Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης που υποτίθεται είχε απαγορεύσει τις βαριές χειρωνακτικές εργασίες αυτές τις μέρες μεταξύ 12-5.

Με το “καλό παράδειγμα” που δίνουν Δήμαρχοι και κρατικές υπηρεσίες πώς να μην ανοίγει η όρεξη της εργοδοσίας για εργασιακές συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς και για να καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη, όπως να μην εργάζονται υπό 40 έως 45 βαθμούς Κελσίου που σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter