Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας αποφάσισαν οι ΗΠΑ μετά τον φονικό σεισμό

Μερική άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας αποφάσισαν οι ΗΠΑ μετά τον φονικό σεισμό

Στην προσωρινή χαλάρωση ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ αποφάσισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον απόηχο των καταστροφικών σεισμών που έχουν ισοπεδώσει Συρία και Τουρκία, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα παράσχουν ένα πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων για την έκτακτη ανακούφιση των πληγέντων περιοχών.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διευκρίνισε πως «εγκρίνει για 180 ημέρες όλες τις συναλλαγές που σχετίζονται με την ανακούφιση από τους σεισμούς και οι οποίες διαφορετικά θα απαγορευόταν από τους Κανονισμούς για τις Κυρώσεις στη Συρία». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα προγράμματα κυρώσεων των ΗΠΑ «περιέχουν ήδη εξαιρέσεις για ανθρωπιστικές προσπάθειες».

Ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ δήλωσε από πλευράς του ότι η χρηματοδότηση για την παροχή βοήθειας θα διατεθεί σε εταίρους στο έδαφος «για την παροχή επειγόντως αναγκαίας βοήθειας σε εκατομμύρια ανθρώπους», μεταξύ άλλων μέσω τροφής, στέγασης και υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται πως στην πολύπαθη Συρία, περισσότεροι από 3.300 έχουν σκοτωθεί, αν και οι διασώστες είπαν ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Το επίσημο άθροισμα των στοιχείων για τους νεκρούς από τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και τους αντάρτες περιοχές ανέρχεται προς το παρόν στους 3.377.

Πηγή: Daily Sabah, New Arab

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter