Μέση Ανατολή: Drone χτύπησαν αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ και Συρία

Μέση Ανατολή: Drone χτύπησαν αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ και Συρία

Μέλη της συριακής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια εγκατάσταση πετρελαίου στην ανατολική Συρία όπου στεγάζονται Aμερικανοί στρατιώτες και μια αμερικανική βάση σε μια κοντινή περιοχή. Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για απώλειες. Νωρίτερα, συμμαχικά στρατεύματα των ΗΠΑ τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone στο Ιράκ.

Έργο μαχητών με υποστήριξη του Ιράν;

Στο αραβικό Μέσο ενημέρωσης Deir Ezzor 24 αναφέρεται ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη  εξοπλισμένα με εκρηκτικά έπληξαν το κοίτασμα αερίου Conoco στην ανατολική επαρχία Deir el-Zour που συνορεύει με το Ιράκ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, που παρακολουθεί τον πόλεμο της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνει ότι ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στο κοίτασμα φυσικού αερίου Conoco.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην αμερικανική βάση Τανφ στην ανατολική Συρία κοντά στο σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ. Ανέφερε ότι δύο drone καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στους στόχους τους, ενώ το τρίτο χτύπησε τη βάση, προκαλώντας κάποιες υλικές ζημιές.

Το Παρατηρητήριο και άλλες πηγές σημειώνουν ότι η επίθεση φαίνεται να είναι έργο μαχητών που εδρεύουν στο Ιράν και έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Συρία και στο δυτικό Ιράκ.

Πλήγματα drone και στο Ιράκ

Οι δυνάμεις του συνασπισμού τραυματίστηκαν ελαφρά στο Ιράκ σε μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες 24 ώρες σε βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς οι περιφερειακές εντάσεις φουντώνουν μετά τη φονική έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν την αεροπορική βάση αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε μια βάση στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Associated Press. Οι αμερικανικές δυνάμεις αναχαίτισαν και τα τρία, καταστρέφοντας δύο αλλά προκάλεσαν ζημιές μόνο στο τρίτο, γεγονός που οδήγησε σε ελαφρούς τραυματισμούς μεταξύ των δυνάμεων του συνασπισμού στη δυτική βάση, σύμφωνα με δήλωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Οι πολιτοφυλακές στο Ιράκ που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν απειλήσει να επιτεθούν σε αμερικανικές εγκαταστάσεις εκεί λόγω της αμερικανικής υποστήριξης στο Ισραήλ. Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, μια ομάδα-«ομπρέλα» πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, εξέδωσε αργότερα μια ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις και λέγοντας ότι «προαναγγέλλει περισσότερες επιχειρήσεις» κατά της «αμερικανικής κατοχής»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter