Μέση Ανατολή: Η Τουρκία συζητά με τη Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων

Μέση Ανατολή: Η Τουρκία συζητά με τη Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, μετά την αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών για κατάπαυση του πυρός, ενώ την ίδια ώρα γίνονται εκκλήσεις για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρομών, καθώς από το πρωί εκτυλίσσεται ένα απίστευτο θρίλερ γύρω από το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα και την προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια είχε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σχετικά με το «ενδεχόμενο» απελευθέρωσης των ομήρων, που κρατούνται μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παλαιστίνη και το ενδεχόμενο απελευθέρωσης αμάχων», σημείωσε το υπουργείο.

Διαβάστε σχετικά: Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: «Απομένουν 24 ώρες πριν από την καταστροφή» – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter