Μέση Ανατολή: Ισραηλινές και Παλαιστίνιες ένωσαν τις φωνές τους τρείς μέρες πριν τον πόλεμο (Video)

Μέση Ανατολή: Ισραηλινές και Παλαιστίνιες ένωσαν τις φωνές τους τρείς μέρες πριν τον πόλεμο (Video)
Φωτογραφία: Instagram/womenwagepeace

Γυναίκες-μέλη του ισραηλινού κινήματος “Women Wage Peace” και του παλαιστίνιου κινήματος “Women of the Sun” πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε μέρη υψίστης σημασίας και για τις δύο κοινότητες διαδηλώνοντας υπέρ της ειρήνης. Οι δύο κοινότητες συμμετέχουν από κοινού στη δράση «Η Έκκληση της Μητέρας».

Οι συγκεντρώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και την Νεκρά Θάλασσα και συμμετείχαν χιλιάδες ακτιβίστριες, αλλά και διπλωμάτες.

Στόχος αυτών των συγκεντρώσεων είναι ενωμένες να δηλώσουν, πως είναι έτοιμες να συμβάλουν στο τέλος των εχθροπραξιών και της αιματοχυσίας στα δύο έθνη για χάρη των παιδιών τους. Μάλιστα, κάλεσαν τον πληθυσμό τόσο του Ισραήλ όσο και των παλαιστινιακών εδαφών να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις αυτές ασχέτως του θρησκεύματος τους.

Οι δύο ΜΚΟ επιζητούν να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ειρήνης στην περιοχή.

Η επικεφαλής της αραβικής οργάνωσης Ριμ Χατζάρι ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο δρόμος για την ειρήνη είναι μακρύς και γεμάτος προκλήσεις. Κρατάμε τις δυνάμεις μας και είμαστε αποφασισμένες καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μέλη του κινήματος που θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους και να μην τα δουν να γίνονται τα επόμενα θύματα. Ξεκινήσαμε αυτό το κίνημα λίγες γυναίκες και τώρα συμμετέχουμε χιλιάδες από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Πλέον δεν καθόμαστε στο παρασκήνιο και είμαστε αποφασισμένες να δράσουμε με επιμονή για να σταματήσει ο κύκλος της βίας και να επιτύχουμε ελευθερία και μία δίκαιη και αξιοπρεπή ζωή για τα παιδιά του Ισραήλ και της Παλαιστίνης».

Παράλληλα, μια από τις ιδρύτριες της ΜΚΟ του Ισραήλ, Γιαέλ Αντμί, τόνισε, ότι «Αυτή η ιστορικής σημασίας συνεργασία των δύο κινημάτων δεν θα σταματήσει αν φωνάζει τα αιτήματα για την προώθηση της ειρήνης και από τις δύο πλευρές, εξασφαλίζοντας ένα μέλλον με ασφάλεια και ελευθερία και για τα δύο έθνη. Από τη στιγμή που ιδρύθηκε ο οργανισμός και δημιουργήθηκε η ‘Έκκληση της Μητέρας’ όλο και περισσότερες γυναίκες, νέες και πιο μεγάλες, βρίσκονται μαζί μας, έχοντας αποφασίσει να σταματήσουν να σιωπούν και να δημιουργήσουν ένα νέο μονοπάτι. Είναι καιρός για αρχηγούς με θάρρος που θα δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Γυναίκες εκπρόσωποι των πρεσβειών των ΗΠΑ, της Φιλανδίας και της Ιρλανδίας συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ, την ίδια στιγμή, στην Δυτική όχθη μίλησαν τα μέλη της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Στο παρακάτω βίντεο βρίσκεται η πολύ σημαντική δράση των δύο ΜΚΟ, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε προφητικά τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του πολέμου στο Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter