Μέση Ανατολή: Οι Παλαιστίνιοι δημοσίευσαν τη λίστα των 7.028 νεκρών – Μετά την αμφισβήτηση Μπάιντεν

Μέση Ανατολή: Οι Παλαιστίνιοι δημοσίευσαν τη λίστα των 7.028 νεκρών – Μετά την αμφισβήτηση Μπάιντεν

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα 7.028 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.

Το υπουργείο δημοσίευσε μια έκθεση 210 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς τα ονόματα, την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό ταυτότητας κάθε ατόμου που σκοτώθηκε στον θύλακα. Μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 15:00 τοπική ώρα στις 26 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 7.028 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.913 παιδιών και 3.129 γυναικών. Ο αριθμός των ανδρών που σκοτώθηκαν ανήλθε σε 3.899.

Ο αριθμός των αγνώστων ατόμων εντός του απολογισμού των νεκρών ανέρχεται σε 218. «Αφήστε τον κόσμο να μάθει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται η ιστορία ενός ατόμου του οποίου το όνομα και η ταυτότητα είναι γνωστά. Ο λαός μας δεν μπορεί να αγνοηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κούντρα, σύμφωνα με το Middle East Eye. Η έκθεση δεν περιλαμβάνει τους αγνοούμενους κάτω από τα ερείπια, αυτούς που θάφτηκαν χωρίς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και εκείνους για τους οποίους τα νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εγγραφής. 

Ως εκ τούτου, το υπουργείο είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αναφέρεται στην έκθεση. Ο αλ-Κούντρα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «στερείται ανθρώπινων προτύπων, ηθικών και βασικών αξιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» επειδή αμφισβήτησε «ξεδιάντροπα» την εγκυρότητα του αριθμού των νεκρών. 

«Αποφασίσαμε να βγούμε και να ανακοινώσουμε, με λεπτομέρειες και ονόματα, και μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλήθεια για τον γενοκτονικό πόλεμο που διέπραξε η ισραηλινή κατοχή εναντίον του λαού μας», σημείωσε. «Επιβεβαιώνουμε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Υγείας είναι ανοιχτές για πρόσβαση σε όλα τα ιδρύματα», πρόσθεσε ο αλ Κούντρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter