Μέση Ανατολή: Όλα όσα δεν εξηγούν τα κανάλια για τη Γάζα την Κυριακή στο Hot.Doc. History

Μέση Ανατολή: Όλα όσα δεν εξηγούν τα κανάλια για τη Γάζα την Κυριακή στο Hot.Doc. History

Μαζί με το Documento, το HotDoc.History 100 σελίδων που γράφτηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων της Γάζας, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητά του. Με αναλύσεις που σκαλίζουν βαθύτερα στο υπέδαφος του Μεσανατολικού και αναδεικνύουν χωρίς περιστροφές τις πηγές της κακοδαιμονίας.

  • Από την Αλ Νάκμπα του 1948 στην εξελισσόμενη τραγωδία της Γάζας. Πολιτικές δολοφονίες ηγετών και τα υπόγεια τούνελ επικοινωνίας με τον «πάνω κόσμο». Γιώργος Κασαμπαλάκος δημοσιογράφος.
  • Η αναζήτηση της «Γης της Επαγγελίας». Η αντίδραση απέναντι στα αντισημιτικά πογκρόμ που κατέληξε σε έναν αμυντικό –αρχικά– Σιωνισμό και τις υποσχέσεις των Αγγλογάλλων για ένα καταφύγιο. Η ένοπλη διεκδίκηση κράτους από τις εβραϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις Χαγκάνα και Ιργκούν. Και η συγκατάθεση ΗΠΑ-ΕΣΣΔ στην ίδρυση κράτους του Ισραήλ. Λάμπρος Φλιτούρης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Η Χαμάς εις βάθος. Πώς έφτασε ο μουσουλμανικός κόσμος από τα ηρωϊκά πρότυπα του Νασερισμού στην ανεξέλεγκτη ορμή του Χομεϊνισμού. Η μετάπτωση από τον Παναραβισμό στον Πανισλαμισμό για τις ίδιες ταπεινωμενες μάζες. Οι ρίζες του «Πολιτικού Ισλάμ» επιστημονικά. Νεκτάριος Μπουγδάνης, αναλυτής Μεσανατολικού.
  • Ένα πλήρες Timeline 40 χρόνων όλων των πολέμων. Από το 1948, του Σουέζ, των 6 ημερών, του Γιομ Κιπούρ. Αεροπειρατείες και η βόμβα με τους 240 νεκρούς πεζοναύτες που έδιωξε τους Αμερικανούς από τον Λίβανο. Σταύρος Παναγιωτίδης, διδάκτορας Ιστορίας.
  • Γιατί πάντα οι αδιάλλακτοι επικρατούν έναντι των μετριοπαθών; Επισήμανση των αμφισημιών, παρελκύσεων και αθετήσεων όλων των «Ειρηνευτικών Συμφωνιών». Από τα Καμπ Ντέιβιντ μέχρι το Οσλο. Και ύστατο όπλο των φανατικών, οι δολοφονίες «προδοτών». Σαν τον Σαντάτ και τον Ράμπιν. Τάκης Κατσιμάρδος, δημοσιογράφος.
  • Κατάδυση στην απόλυτη φρίκη. Η καταγραφή της σφαγής 3.000 Παλαιστινίων προσφύγων στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από τους Λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του Σαρόν· με ντοκουμέντα του ΟΗΕ. Βασιλική Λάζου, Αριστοτέλειο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter