Μέση Ανατολή: Τέλος στα ταξίδια της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα – Λόγω των επιθέσεων των Χούτι

Μέση Ανατολή: Τέλος στα ταξίδια της Maersk στην Ερυθρά Θάλασσα – Λόγω των επιθέσεων των Χούτι

Η δανική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διακόπτει όλα τα ταξίδια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας. Η απόφαση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων σε πλοία που εξαπολύθηκαν από τμήμα της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούτι – ένα κίνημα ανταρτών που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Η ομάδα έχει δηλώσει τη στήριξή της στη Χαμάς και λέει ότι στοχεύει πλοία που ταξιδεύουν στο Ισραήλ. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μία από τις πιο σημαντικές διαδρομές στον κόσμο για τις αποστολές πετρελαίου και καυσίμων.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην περιοχή είναι ανησυχητικές και αποτελούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ναυτικών και των πλοίων»,σημείωσε η Maersk σε δήλωση που εστάλη στο BBC.

«Μετά το περιστατικό στο οποίο λίγο έλειψε να χαθεί το Maersk Gibraltar την Πέμπτη και μια ακόμη επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα σκάφη της Maersk στην περιοχή που πρόκειται να περάσουν από το στενό Bab al-Mandab να σταματήσουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας», πρόσθεσε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter