Μετά την κατακραυγή ο Άδωνης Γεωργιάδης βρήκε αναισθησιολόγους για το Νοσοκομείο «Παίδων»

Μετά την κατακραυγή ο Άδωνης Γεωργιάδης βρήκε αναισθησιολόγους για το Νοσοκομείο «Παίδων»

Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να αποφασίσουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να αναστείλουν τα χειρουργεία για να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης –λόγω του αντίκτυπου της δημοσιοποίησης της είδησης- για να παρέμβει.

Μιλώντας στο ΑΝΤ1 το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και με ανάρτηση στο «Χ», δήλωσε ότι δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία. Όπως έγινε γνωστό εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει η προκήρυξη και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα μεταφερθούν τρεις γιατροί από το Παίδων Πεντέλης και ένας διευθυντής από το ΓΝ Κορίνθου.

Παράλληλα, το υπουργείο έκανε γνωστό πως υποβλήθηκε αίτημα προκήρυξης τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, για το αναισθησιολογικό τμήμα, για την κάλυψη των ήδη κενών θέσεων και της θέσης που θα κενωθεί.

Ωστόσο ο ίδιος o Άδωνης Γεωργιάδης απέδωσε το πρόβλημα στην γενικότερη έλλειψη αναισθησιολόγων και στους μεγάλους μισθούς στον Ιδιωτικό τομέα!

Παράλληλα απαντώντας στην κριτική πως στα χειρουργεία υπάρχει μεγάλη αναμονή ακόμα και 4ων ετών απάντησε διαφημίζοντας την «ιδιωτικοποίηση» της Υγείας και τα απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή.

«Θα γίνουν τα απογευματινά χειρουργεία και θα λείψουν οι αναμονές», αφού επισημοποίησε το φακελάκι με άλλη μορφή!

Συνεχίζονται τα χειρουργεία στο Παίδων «υπό προϋποθέσεις»

Κατόπιν τούτων η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

 

Η ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο «X»

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ταφόπλακα στο ΕΣΥ το «νόμιμο φακελάκι» του Άδωνη Γεωργιάδη

Διάλυση του ΕΣΥ: Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού

Παναγιωτόπουλος στο documentonews: Με τις απολύσεις των 4.000 εργαζομένων, η κυβέρνηση παραλύει το ΕΣΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter