Μεξικό: 9 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ εν μέσω πολέμου συμμοριών

Μεξικό: 9 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε μπαρ εν μέσω πολέμου συμμοριών

Τέλος δεν έχει ο αιματηρός πόλεμος των συμμοριών στο Μεξικό, με τελευταίο επεισόδιο την ένοπλη επίθεση σε μπαρ στην πόλη Απασέο ελ Άλτο της πολιτείας Γουαναχουάτο, το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες.

Ήταν τουλάχιστον το τρίτο ανάλογο περιστατικό μέσα σε τρεις μήνες στην πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου η τοπική συμμορία «Σάντα Ρόσα ντε Λίμα» (Santa Rosa de Lima) διεξάγει πόλεμο με το καρτέλ Χαλίσκο (Jalisco). Κοινός παρονομαστής στις επιθέσεις είναι ότι οι δράστες απλώς προσπάθησαν να σκοτώσουν όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στα μπαρ, συμπεριλαμβανομένων των σερβιτόρων.

Στην επίθεση της Τετάρτης, οι δράστες, μέλη της συμμορίας, άφησαν χειρόγραφες αφίσες στο αιματοβαμμένο πάτωμα του μπαρ, όπου συνέδεαν τους ιδιοκτήτες των μπαρ ότι υποστηρίζουν το καρτέλ Jalisco.

Σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας, οι επιθέσεις είχαν στόχο συγκεκριμένα μπαρ, των οποίων οι ιδιοκτήτες ενδεχομένως αρνήθηκαν να πληρώσουν χρήματα προστασίας ή πουλούσαν ναρκωτικά από αντίπαλες συμμορίες, αλλά επελέγησαν από τους δράστες χωρίς να έχουν συγκεκριμένο στόχο.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η σύγκρουση στο Γκουαναχουάτο, την πιο βίαιη Πολιτεία του Μεξικού, έχει γίνει μια μάχη αντιπροσώπου μεταξύ των δύο πιο ισχυρών καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, με το καρτέλ Σιναλόα (Sinaloa) να φαίνεται τώρα να υποστηρίζει τη συμμορία Santa Rosa de Lima στον αγώνα της ενάντια στο Jalisco.

Πηγή: Reuters, NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter