Μέχρι τέλη Ιουλίου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι τέλη Ιουλίου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικές αποφάσεις έκρυβε η πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Μετά την αναφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να προσλάβει την απόλυτη κατάρρευση λόγω των μεγάλων αυξήσεων ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε και επίσημα το «καυτό» θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα τέλη Ιούλη, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον του βασικού κορμού.   

Επιπροσθέτως, για το Εκτελεστικό Γραφείο που θα παρακολουθεί την πολιτική του κόμματος πρότεινε τα τρία μέλη ΠΓ που προβλέπει το Καταστατικό να είναι η Ε. Αχτσιόγλου, Ρ. Δούρου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου οι οποίες θα πλαισιωθούν από τους δύο γραμματείς του κόμματος, τον εκπρόσωπο Τύπου και την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.  

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ενισχυθεί άμεσα η δουλειά σε νεολαία, συνδικαλιστικό κίνημα και τοπική αυτοδιοίκηση, όπου θα πρέπει έγκαιρα να αναδειχθούν υποψήφιοι και συνδυασμοί. Μάλιστα για κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα πρότεινε να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το επόμενο διάστημα και να οργανωθούν δύο μεγάλες εκδηλώσεις της νεολαίας μας στα τέλη Αυγούστου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει σε σταθερή βάση μία φορά το μήνα, πλην των έκτακτων συνεδριάσεων όποτε απαιτηθεί ενώ θα δοθούν χρεώσεις σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη στο κόμμα των 110.000 νέων μελών, η ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς, η ανάδειξη μέτρων άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών δεσμεύσεων.

Τέλος στη ΔΕΘ, αρχές Σεπτέμβρη, θα ανακοινωθεί ένα «δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα», ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να κατανοήσει τι θα σημαίνει στη ζωή και στη καθημερινότητά του η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η προοδευτική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα:

Αλέξης Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φθάσει – Οι 5+1 δεσμεύσεις (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα μέλη της νέας Πολιτικής Γραμματείας (λίστα)

Το 76.5% της νέας Κ.Ε. ενέκρινε την πρόταση Τσίπρα για νέα γραμματέα – Όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter