Μηνύουν Σώρρα για «εξαπάτηση των Ελλήνων»

Μηνύουν Σώρρα  για «εξαπάτηση των Ελλήνων»

Την ποινική δίωξη του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του Εμ. Λαμπράκη, για αδικήματα που σχετίζονται με εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών ζητά με μηνυτήρια αναφορά του ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο δημοσιογράφος, μόνιμος κάτοικος Αμερικής, Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά και σε πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πολιτειακών παραγόντων για ελλιπή αντιμετώπιση από την πλευρά τους, που οδήγησαν στην εξάπλωση του φαινομένου Σώρρα. Ζητάται επίσης να κληθούν ως μάρτυρες ο Ελευθέριος Ρήνος, που επίσης είχε διεξάγει σχετική δημοσιογραφική έρευνα, ο καθηγητής οικονομικών Θεόδωρος Καρυώτης και ο καθηγητής συστημικής δυναμικής Νικόλαος Γεωργαντζάς.

Τα αδικήματα για τα οποία εγκαλεί τους Σώρρα και Λαμπράκη είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.Μάλιστα ο μηνυτής – δημοσιογράφος έχει ζητήσει την προστασία του από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές .

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του ο Κ. Στεφανόπουλος σχετικά με τις δραστηριότητες Σώρρα στην χώρα , “πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας”.”Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν.”΄”Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων.

“Ακόμα όπως αναφέραν κάνει εκτενή αναφορά στη δικαστική απόφαση 67650/13 που αθώωσε Σωρρα και Λαμπράκη, και επισημαίνει ότι : “Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, παρότι, αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια, το δικαστήριο δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως πχ τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης.””Αντίθετα η αθωωτική απόφαση έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Τα μέλη στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον “όρκο του πολεμιστή” και έκαστος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας η ετήσιας συνδρομής από 5 έως 50 ευρώ”

“Επιπλέον η ΜΚΟ εισπράττει 50 ευρώ για το κόστος κοινοποίησης στις αρχές του εξωδίκου με βάση το οποίο τα μέλη δηλώνουν άρνηση πληρωμής των χρεών τους προς το Δημόσιο, τράπεζες κλπ.””Τα μέλη υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού των χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, εφορίες, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα”

“Κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα-μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους.”

“Ετσι είναι πρόδηλο πως η κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει σε άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του ιδεολογικού μηχανισμού της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, τη σχέση του με τη CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικά 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων προς τον αρχηγό.”Σε δηλώσεις του, ο μηνυτής ανέφερε πως “έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία. Έχω ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχτώ. Πρέπει να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως και να κληθούν μάρτυρες προς κατάθεση.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter