Μήνυμα Μαξίμου σε Κακλαμάνη για Σημίτη: Δεν είμαστε σε φάση για αντιπαράθεση με όρους παρελθόντος

Μήνυμα Μαξίμου σε Κακλαμάνη για Σημίτη: Δεν είμαστε σε φάση για αντιπαράθεση με όρους παρελθόντος

Στις δύο βάρκες που εμφανίστηκε να επιχειρεί να πατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σχεδόν… ταυτόχρονη παρουσία στις εκδηλώσεις για τη Μαριέττα Γιαννάκου με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή και στην έτερη για τον Κώστα Σημίτη, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει να αγκαλιάζει τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προσπαθεί να μην σηκώσει τους τόνους απέναντι στη σφοδρή κριτική του Νικήτα Κακλαμάνη.

Χωρίς απάντηση για το… πόσα «ορφανά του Σημίτη έχουμε τακτοποιήσει» στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Παύλος Μαρινάκης τα ερωτήματα του documentonews.gr για τις νέες δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Κώστα Σημίτη και την πλήρη ταύτιση μαζί του που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας όμως να δώσει απάντηση και για τα σοβαρά ζητήματα που θέτει ο κυβερνητικός βουλευτής για τα εθνικά ζητήματα της περιόδου διακυβέρνησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως στις δηλώσεις της περασμένης Τρίτης, ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη, μεταξύ άλλων, ως «υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου, με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης», τόνισε ότι «δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων και πολλά άλλα πράγματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια», ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά της σημερινής κυβέρνησης, αναφέροντας πως «έχουμε τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη».

«Τι λέτε για τις δηλώσεις αυτές; Και έχει τακτοποιήσει τόσο κόσμο του κ. Σημίτη;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αφού προηγουμένως είχε εκ νέου υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό, ακόμα και σε ερώτημα που τον εγκαλούσε για το εάν «εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος του κ. Σημίτη», επιχείρησε περάσει την απάντησή του από… την τρύπα της βελόνας.

«Δεν έχει τακτοποιηθεί κανένας και δεν αντιμετωπίζουμε τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός δεν την εκλαμβάνει ως μια ευκαιρία για να «τακτοποιηθεί» ο οποιοσδήποτε» είπε εμφανώς αμήχανα για τις αναφορές του Ν. Κακλαμάνη περί «τακτοποίησης των ορφανών Σημίτη», συνεχίζοντας με το αφήγημα περί «διερύνσης» της Νέας Δημοκρατίας, ή καλύτερα, «της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Έχω απαντήσει πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ότι πάντοτε, σεβόμενοι και μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες της παράταξης της Ν.Δ., όλοι μας και ο Πρωθυπουργός συγκεκριμένα, προσπαθεί να κάνει διευρύνσεις με ανθρώπους οι οποίοι έρχονται και προσχωρούν στις δικές μας θέσεις και στο δικό μας όραμα, ούτως ώστε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η προσπάθεια και η συνεισφορά για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, επικαλούμενος στη συνέχεια την προσχώρηση των «ορφανών Σημίτη» στο… όραμα του πρωθυπουργού.

«Αυτές οι διευρύνσεις φαίνεται ότι η κοινωνία τις αγκαλιάζει, γιατί γίνονται με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της παράταξης και γίνονται με προσχωρήσεις -το ξαναλέω- ανθρώπων στο όραμα του Πρωθυπουργού, στο όραμα της παράταξης και κυρίως όλων των ανθρώπων που θέλουν να δουν καλύτερες μέρες και να αλλάζει προς το καλύτερο η καθημερινότητά τους. Άρα, με αυτούς τους όρους γίνονται οι επιλογές, πολλών στελεχών, τα οποία ανήκουν στην παράταξη, τα οποία ήρθαν, προσχώρησαν και έτρεξαν για τις τελευταίες εκλογές, πιστεύοντας στην επανεκλογή της Κυβέρνησης» ανέφερε ο Π. Μαρινάκης, που ακολούθως επιχείρησε ταυτόχρονα, και να μην αδειάσει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να αποφύγει να τοποθετηθεί για τα πεπραγμένα του Κ. Σημίτη, για τα οποία -ειδικά στα εθνικά- για τους γαλάζιους αποτελούσε εδώ και χρόνια «κόκκινο πανί».

«Νομίζω ότι εγώ αναφέρομαι διαχρονικά στις θέσεις της παράταξής μας και για εκείνα τα χρόνια, σε όσα έχουν υποστηριχθεί, σε όσα έχουν λεχθεί. Δεν νομίζω ότι είμαστε, αυτή τη στιγμή, στη φάση, είναι τόσα πολλά τα θέματα, οι εισαγόμενες κρίσεις, τα ζητήματα, τα μεγάλα διακυβεύματα, να κάνουμε μια αντιπαράθεση με όρους παρελθόντος» εγκάλεσε επί της ουσίας τον Ν. Κακλαμάνη, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σίγουρα την ιστορία», και υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως «συνεχίζουμε τις θέσεις της παράταξής μας».

«Είμαστε περήφανοι για τις επιλογές της παράταξής μας και σε δύσκολα χρόνια, τα οποία έχουν αναφερθεί σε όλες αυτές τις ιστορικές διαδρομές. Ήμασταν και είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και με αυτή την παρακαταθήκη προχωράμε» ανέφερε καταληκτικά, αν και αυτό που φαίνεται πλέον διά γυμνού οφθαλμού είναι πως ακριβώς αυτές τις «επιλογές της παράταξής μας», η σημερινή ηγεσία επιχειρεί να τις διαγράψει, στο όνομα του στενού εναγκαλισμού με το «σύστημα Σημίτη».

Διαβάστε επίσης: Ο Κασσελάκης απαντά με «ιστορία» και οικονομικά δεδομένα στον Παύλο Μαρινάκη για την «περίοδο Σημίτη-ΝΔ»

Ο Μητσοτάκης «αγκαλιάζει» τον Σημίτη και αφήνει τον Καραμανλή «στον ιστορικό του μέλλοντος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter