Μήνυση Μασκ στην OpenAI: «Λειτουργεί προς όφελος της Microsoft και όχι της ανθρωπότητας»

Μήνυση Μασκ στην OpenAI: «Λειτουργεί προς όφελος της Microsoft και όχι της ανθρωπότητας»

Μήνυση εναντίον της OpenAI – της εταιρείας πίσω από τον διάσημο αλγόριθμο ChatGPT – καθώς και του διευθύνοντα συμβούλου της, Σαμ Άλμαν, υπέβαλε ο Έλον Μασκ, με την κατηγορία ότι η εταιρεία εγκατέλειψε την ιδρυτική αποστολή της να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη «προς όφελος της ανθρωπότητας γενικά».

Ειδικότερα, σε μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, οι δικηγόροι του Μασκ υποστηρίζουν πως όταν ο Αλτμαν και ο συνιδρυτής της OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν, προσέγγισαν τον μεγιστάνας της τεχνολογίας το 2015, είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν ένα μη κερδοσκοπικό εργαστήριο που θα ανέπτυσσε την τεχνητή νοημοσύνη προς «όφελος της ανθρωπότητας».

Ο Μασκ, που ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015 και παραιτήθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο περίπου τέσσερα χρόνια μετά, το 2018, είχε αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «ενδεχομένως πιο επικίνδυνη και από τα πυρηνικά όπλα».

«Μέχρι και σήμερα ο ιστότοπος της OpenAI συνεχίζει να δηλώνει ότι ο καταστατικός της σκοπός είναι να διασφαλίσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ωφελεί όλη την ανθρωπότητα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η OpenAI έχει μετατραπεί σε μία κλειστού κώδικα de facto θυγατρική της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, της Microsoft», αναφέρει η αγωγή του δισεκατομμυριούχου. Η Microsoft είναι πλέον ο μεγαλύτερος επενδυτής στην εταιρεία, μετά από μια συμφωνία που συνήφθη το 2020.

Σημειώνεται, ότι ο Μασκ και άλλοι απασχολούμενοι στον τομέα της τεχνολογίας, ανησυχούν ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI) θα μπορούσε να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο και να θέσει σε κίνδυνο τον πλανήτη.

Δείτε επίσης: 

Ο Τριαντόπουλος «δίνει» την Πυροσβεστική για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών

Τον… έδωσε ο Πλεύρης

Τέμπη: Ο Τριαντόπουλος ομολογεί το μπάζωμα λίγες ημέρες μετά το έγκλημα – Δύο βίντεο

Τέμπη: Ποιον καλύπτετε κύριε Αγοραστέ για το μπάζωμα; Εσάς ή κάποιον άλλον;

Δημόσιο ερώτημα στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα στα Τέμπη – «Αν δεν απαντήσεις, επιβεβαιώνεις την καταγγελία»

Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση που καίει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Ο μάρτυρας που απέκλεισαν από την Εξεταστική

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter