Μητσοτάκης και Ζελενσκι για τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξιμου

Μητσοτάκης και Ζελενσκι για τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξιμου

Με μία ανάρτηση γραμμένη στα αγγλικά στο Χ (πρώην Twitter) επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καλωσορίσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είναι χαρά μου να καλωσορίσω τον Πρόεδρο @ZelenskyyUa
στην Αθήνα! Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Και στεκόμαστε στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.»

Νωρίτερα και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ (πρώην Twitter) όταν έφτασε στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα υπάρξουν «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία», ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ανάρτηση Ζελένσκι

«Ακολουθεί η επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχουμε ήδη φτάσει. Συνάντηση με την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την ελληνική αντιπροσωπεία. Η ατζέντα είναι ό,τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή και την ελευθερία στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι. Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων: κοινή συνάντηση με τους ηγέτες των Βαλκανίων, συντονισμός της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, αμυντική συνεργασία, ασφάλεια. Επίσης, χωριστές συνομιλίες για διμερή θέματα. Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Καθημερινά ενισχύουμε το κράτος μας, τους πολεμιστές μας και τη συνεργασία μας με τους εταίρους».

Διαβάστε επίασης: Ο Ζελένσκι στην Αθήνα – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter