Μητσοτάκης, μακράν ο καλύτερος Μακρόν

Μητσοτάκης, μακράν ο καλύτερος Μακρόν

Θα µου επιτρέψετε σήµερα να σας ενηµερώσω για ένα καυτό θέµα αλλά να µην υπεισέλθω σε λεπτοµέρειες όσων γνωρίζω γιατί τα πράγµατα είναι κάπως επικίνδυνα. ∆εν θέλω να κατηγορηθώ για διατάραξη των σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας και κυρίως των σχέσεων Μητσοτάκη – Μακρόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γοητεύεται να ακούει ότι µοιάζει µε τον πρόεδρο Μακρόν. Αυτό το γνωρίζω από πρώτο χέρι, καθότι µου το εκµυστηρεύτηκε φίλη η οποία ήταν παρούσα όταν η κ. Μητσοτάκη Μαρέβα, το γένος Γκραµπόφσκι, πρότεινε στον σύζυγό της να πλασάρει αντί των ευτελών πλέον «Μωυσής» και «τσιτάχ» το πιο ευρωπαϊκό «ο Ελληνας Μακρόν». Εκτοτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει αντιγράψει το στιλ Μακρόν και κυρίως εκείνη την υπερέκταση του πιγουνιού, χαρακτηριστικό που είχαν λίγο πολύ όλοι οι Γάλλοι πρόεδροι ως συνεχιστές της παράδοσης του Ναπολέοντα, αλλά στον Μητσοτάκη µοιάζει λίγο σαν να έχει µόλις βγει από τον οδοντίατρο και δεν έχει περάσει η επήρεια της ένεσης. Εν πάση περιπτώσει, ο δικός µας πρωθυπουργός έχει ταυτιστεί µέσα του µε τον Μακρόν και κάνει τα πάντα για να δείχνει ότι τον θαυµάζει.

∆εν γνωρίζω αν αυτός είναι ο λόγος που ετοιµάζεται να παραγγείλει και την τέταρτη φρεγάτα τύπου Belharra στη Γαλλία µε συνοπτικές διαδικασίες, αλλά στο ελληνικό Πεντάγωνο σχολιάζουν έντονα τη βιασύνη µε τα εξοπλιστικά, όπως σας είχα ενηµερώσει και την προηγούµενη βδοµάδα. Θα µου πείτε, µπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει να δείξει την αποφασιστική του απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, όπως έκαναν στο παρελθόν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Η σπουδή όµως που επιδεικνύει έχει και κινδύνους.

Ο κίνδυνος στην προκειµένη περίπτωση είναι οι Αµερικανοί. Να σας θυµίσω ότι φέτος τον Αύγουστο, όταν έκανε έρευνα στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραµπ στη Φλόριντα, το FBI κατάσχεσε φακέλους που διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και είχαν τίτλο «Η σεξουαλική ζωή του Μακρόν». Για κάποιο λόγο ο Τραµπ όχι µόνο είχε αρχείο, αλλά εκµυστηρευόταν σε συζητήσεις λεπτοµέρειες από τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν, την οποία όπως έλεγε γνώριζε καλά.

Να σας θυµίσω επίσης ότι από το 2017 ο Μακρόν αναγκάζεται να απαντά σε δηµοσιεύµατα του γαλλικού Τύπου, τα οποία τον θέλουν άλλοτε να ανήκει σε ένα «πλούσιο λόµπι οµοφυλοφίλων» και άλλοτε να έχει κρυφή σχέση µε τον ιδιοκτήτη του Radio France Ματιέ Γκαλέ. Τα πιο πρόσφατα δηµοσιεύµατα εµφάνισαν τον Γάλλο πρόεδρο να έχει σχέση µε τον σωµατοφύλακά του Αλεξάντρ Μπεναλά. Συνέδεαν µάλιστα την ασυλία που είχε διαρκώς ο Μπεναλά, ο οποίος ενώ είχε κινηµατογραφηθεί να δέρνει διαδηλωτές, διατήρησε προνόµια όπως την κατοχή κυβερνητικού αυτοκινήτου, ακόµη και κυβερνητικού διαµερίσµατος, µε ιδιαίτερες σχέσεις µε τον πρόεδρο.

Το θέµα δεν είναι τι σχολιάζουν στο πάντα επιρρεπές στα σεξουαλικά σκάνδαλα Παρίσι, αλλά πώς προέκυψαν όλα αυτά. Υπήρξαν βάσιµες υπόνοιες ότι πολλά από τα δηµοσιεύµατα ήταν αµερικανικός δάκτυλος (ποιος ξεχνάει την υπόθεση Στρος Καν), εξού και ο φάκελος Μακρόν στο σπίτι του Τραµπ. Το… ροκάνισµα του Γάλλου προέδρου υπάρχει πιθανότητα να σχετιζόταν µε το άνοιγµα της γαλλικής αµυντικής βιοµηχανίας σε νέες αγορές.

Τρέµει λοιπόν το φυλλοκάρδι µου, όπως και κάθε Ελληνα φαντάζοµαι, µην τυχόν υποπέσει η ελληνογαλλική συµµαχία σε επίπεδο κλειδαρότρυπας µε πρωταγωνιστές Ελληνες και Γάλλους. Αν δω τουλάχιστον τον Νίκο Αλιάγα να παρουσιάζει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα ησυχάσω. Θα θεωρήσω ότι οι ελληνογαλλικές σχέσεις αντέχουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter