Μουντομπάσκετ 2023: Μάχη με τις ΗΠΑ για την Εθνική και στο βάθος… ο «τελικός» με τη Νέα Ζηλανδία

Μουντομπάσκετ 2023: Μάχη με τις ΗΠΑ για την Εθνική και στο βάθος… ο «τελικός» με τη Νέα Ζηλανδία

Τη δυνατότητα να τεστάρει την ετοιμότητά της κόντρα στην πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ έχει σήμερα το μεσημέρι (15:40, ΕΡΤ – Novasports) η Εθνική μπάσκετ.

Η «γαλανόλευκη» έχει ως «μαξιλαράκι» τη νίκη επί της Ιορδανίας στην πρεμιέρα (92-71) και θα παλέψει για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση απέναντι σε ένα από τα γκραν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ουσιαστικά, το κρίσιμο ματς για την «επίσημη αγαπημένη» είναι αυτό της Τετάρτης κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, όπου εκεί το ζητούμενο είναι η νίκη και μόνο η νίκη ώστε να επιτευχθεί η πρόκριση στη φάση των «16».

Το ηθικό στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι υψηλό, παρά τις ατυχίες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, με τελευταία την απώλεια του Ντίνου Μήτογλου ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα έχοντας υποστεί ρωγμώδες κάταγμα στο δάχτυλο του αριστερού χεριού, το οποίο του στέρησε τη δυνατότητα να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης θέλει να δει βελτιωμένες αντιδράσεις στην άμυνα και να παλέψει η ομάδα όσο μπορεί απέναντι στο μεγάλο φαβορί της αποψινής αναμέτρησης και ό,τι… προκύψει, καθώς στην Εθνική έχουν κυκλώσει το παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Ελλάδα και ΗΠΑ είχαν αναμετρηθεί ξανά πριν από 10 ημέρες στο Άμπου Ντάμπι, με την Εθνική να γνωρίζει την ήττα με 108-86. Η ομάδα του Στιβ Κερ επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας στην πρεμιέρα του Γ’ Ομίλου με 99-72.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter