Μπάσκετ: Και επίσημα Έλληνες Βερόνικα και Άλεξ Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ: Και επίσημα Έλληνες Βερόνικα και Άλεξ Αντετοκούνμπο

Επικοινωνιακό σόου, σε μία προσπάθεια να «ξεχαστούν» τα ρατσιστικά καμώματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έστησε η κυβέρνηση με την πολιτογράφηση της Βερόνικα και του Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Στο τελετουργικό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου παρευρέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σε μία προφανή προσπάθεια να καρπωθεί οφέλη. Παρών ήταν επίσης ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος απαθανάτισε συγκινημένος την σύντομη τελετή με το κινητό τηλέφωνό του.

Η απόφαση για τιμητική πολιτογράφηση της μητέρας και του μικρού αδελφού του Γιάννη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως («μετά από πρόταση του υφυπουργού Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη») στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Βερόνικα, γεννημένη το 1965, και ο 20χρονος Άλεξ (ή Εμέκα, όπως είναι το νιγηριανό όνομά του, ζούσαν και ταξίδευαν με προσωρινά έγγραφα παραμονής, που εκδόθηκαν το 2014 (όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφυγε για το ΝΒΑ) και ανανεώνονταν ανελλιπώς έκτοτε.

Η Βερόνικα ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της Τσαρλς, ενώ ο Άλεξ γεννήθηκε στην Αθήνα, όπως και τα αδέλφια του Θανάσης, Γιάννης και Κώστας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter