Μπάσκετ: Νίλα της Εθνικής στην Αγγλία

Μπάσκετ: Νίλα της Εθνικής στην Αγγλία
Οδυνηρή ήττα γνώρισε η Εθνική μπάσκετ από τη Μ.Βρετανία, με 78-69 στο Νιούκασλ, στο ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2023, στην πρώτη αποστολή της μετά την αλλαγή της διοίκησης της Ομοσπονδίας.
Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-38, ενώ τα τρίποντα του Νίκου Γκίκα ανέβασαν τη διαφορά στους 15 πόντους αμέσως μετά την ανάπαυλα (33-48). Ωστόσο, το ματς ξανάγινε ντέρμπι μέσα σε λίγα λεπτά και οι Βρετανοί πλησίασαν στον πόντο στο τέλος της γ’ περιόδου (56-57) και προηγήθηκαν με τρίποντα του Οκερέαφορ.
Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε στο φινάλε και οι γηπεδούχοι αποθεώθηκαν από το κοινό τους. Το σερί 17-3 του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε τους Βρετανούς ακόμα και στο 73-60.
Την Εθνική κοουτσάρισε υπηρεσιακά ο Σάββας Καμπερίδης, αφού ο πρώτος προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και δεν ταξίδεψε στη Βρετανία.
Ο Δημήτρης Αγραβάνης πέτυχε 19 πόντους και ο Γκίκας 14, αλλά δεν υπήρξε άλλος Έλληνας παίκτες που να έφτασε σε διψήφιο νούμερο. Έπαιξαν και οι Ρογκαβόπουλος 6, Γόντικας 4, Κατσίβελης 5, Μουράτος 4, Κακλαμανάκης 3, Χρυσικόπουλος, Σαλούστρος 3, Καββαδάς 4, Λούντζης 5, Γιαννόπουλος 2.
Οι Οκερέαφορ (19), Φίλιπ (16), Ολασένι (13) ξεχώρισαν από την ομάδα της Μ.Βρετανίας.
Ανάμεσα στους 5.000 θεατές στο Νιούκασλ ήταν και αρκετοί Έλληνες. Την αποστολή συνόδευσε στην Αγγλία ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.
Στον άλλον αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Ομίλου, η Λευκορωσία νίκησε την ελλιπή Τουρκία στο Μινσκ με 84-70.
Η ελληνική ομάδα φιλοξενεί τους Λευκορώσους την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη (Αλεξάνδρειο, 17.00), όπου η Εθνική Ανδρών επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια. Σε αυτό το ματς θα αγωνιστεί και ο Λεωνίδας Κασελάκης του Παναθηναϊκού.
To Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2023 στις Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες. Η τελική φάση θα γίνει στη Μανίλα.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter