Μπάσκετ: Ολυμπιακός σε… παράνοια, προκρίθηκε στον τελικό!

Μπάσκετ: Ολυμπιακός σε… παράνοια, προκρίθηκε στον τελικό!
EUROLEAGUE / FINAL 4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΝΑΚΟ (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROLEAGUE)

Ένα δεκάλεπτο… εξωγήινου μπάσκετ έστειλε τον εκπληκτικό Ολυμπιακό στον τελικό της Εuroleague, με ανατροπή από το -12 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στη Μονακό: 76-62 στο Κάουνας, μέσα σε εκδηλώσεις λατρείας από χιλιάδες ταξιδιώτες οπαδούς του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα σε όλους τους τομείς και βρέθηκαν να χάνουν με 14-20 στο δεκάλεπτο, με απανωτά τρίποντα του Μάικ Τζέιμς. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ισοφάρισε σε 22-22, αλλά οι Μονεγάσκοι ξέφυγαν εκ νέου, με όπλα τον δυναμισμό και την εξοντωτική άμυνά τους: 28-38 με τρίποντο του Οκόμπο στον αιφνιδιασμό και 29-41 στην ανάπαυλα, με τον Ολυμπιακό να χάνει πολλές βολές. Ουδείς μπορούσε να φανταστεί αυτό που ακολουθούσε.

Η εικόνα στην γ’ περίοδο άλλαξε άρδην και η άμυνα των Πειραιωτών (με πρωταγωνιστή τον Ουόκαπ που πέρασε «χειοροπέδες» στον Τζέιμς) έφερε εύκολα καλάθια στην επίθεση: 43-41 με σερί 14-0 σε ένα πεντάλεπτο και 56-43 με μπάσκετ απόλυτου τρόμου και τρίποντο του Λαρεντζάκη σχεδόν από τη σέντρα! Η εξέδρα παραληρούσε και η απογοητευμένη Μονακό δεν κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 7 πόντους (60-53). «Φέρτε μας το ευρωπαϊκό», απαιτούσε ο κόσμος στο φινάλε. Το επί μέρους σκορ στο δεύτερο μέρος ήταν 47-21 υπέρ του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός είχε τη φλογερή συμπαράσταση της κερκίδας, αφού τον αγώνα παρακολούθησαν πάνω από 5.000 Έλληνες στη Ζαλγκίριο Αρένα. Τη Μονακό ακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι, που πέρασαν απαρατήρητοι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 1, Κάνααν 7, Σλούκα 9, Λαρεντζάκη 4, ΜακΚίσικ 5, Παπανικολάου 15, Βεζένκοφ 19, Πίτερς, Φαλ, Μπλακ 3, Μπολομπόι 1, Λούντζη.

Η σύνθεση της Μονακό του Σάσα Ομπράντοβιτς: Τζέιμς 17, Λόιντ 11, Οκόμπο 17, Ουαταρά, Ντιάλο 2, Μπράουν 4, Μονέκε 2, Μοτιεγιούνας 7, Χολ 2. Υπενθυμίζεται ότι στα περυσινά πλέι-οφ ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τους «πρίγκηπες» με σκορ 3-2.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον κυριακάτικο τελικό θα αναδειχθεί από το ισπανικό «κλάσικο» ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, απόψε στις 9 μ.μ. Η ομάδα του …ντόπιου Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα παραταχθεί χωρίς τον εγχειρισμένο Κόρι Χίγκινς, ενώ η Ρεάλ ταξίδεψε στη Λιθουανία δίχως τον τιμωρημένο Γιαμπουσέλ και τον τραυματία Ντεκ.

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Κάουνας την Κυριακή στις 8 μμ, ενώ ο μικρός τελικός θα ξεκινήσει τρεις ώρες νωρίτερα. Ο Ολυμπιακός μετράει πλέον 9 τελικούς Euroleague και έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές (1997, 2012, 2013).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter