Μπάσκετ: Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Τζέρι Σλόαν

Μπάσκετ: Πέθανε ο θρυλικός προπονητής Τζέρι Σλόαν

Τον θάνατο του Τζέρι Σλόαν σε ηλικία 78 ετών θρηνούν το ΝΒΑ και η παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ. Ο Σλόαν, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από το Πάρκινσον και την άνοια, ήταν ο εμβληματικός προπονητής που οδήγησε τους Γιούτα Τζαζ στους τελικούς του 1997 και 1998, δηλαδή στον «Τελευταίο Χορό» του Μάικλ Τζόρνταν απέναντι στους Καρλ Μαλόουν, Τζον Στόκτον.

Ο Σλόαν εξελέγη στο Hall Of Fame του μπάσκετ τo 2009. Μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από τους Σικάγο Μπουλς, όπου εργάστηκε ως πρώτος προπονητής μεταξύ 1979-82. Στη Γιούτα έμεινε επί 23 συναπτές περιόδους, συνδέοντας το όνομά του με τη δημιουργία μίας από τις καλύτερες ομάδες του ΝΒΑ, αλλά όχι με την κατάκτηση ενός τίτλου.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται 1221 νίκες και 803 ήττες στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, αλλά και ρεκόρ 98-104 σε είκοσι συμμετοχές της Τζαζ στα πλέι-οφ. Μόλις δύο προπονητές τελείωσαν την καριέρα τους με περισσότερες νίκες και μόνο πέντε είχαν καλύτερο ποσοστό νικών από το 60% του Σλόαν.

Ως μπασκετμπολίστας αγωνίστηκε σε δύο All-Star Game (1967, 1969), έπαιξε σε Σικάγο και Βαλτιμόρη, ενώ η φανέλα του με το νούμερο 4 αποσύρθηκε από τους Μπουλς το 1978. Παρόμοιο λάβαρο με το όνομά του υπάρχει και στο γήπεδο της Τζαζ, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε από διάφορα πόστα επί 34 χρόνια, από το 1983.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter