Μπάσκετ: Το Λαύριο των θαυμάτων και η υπόκλιση του Λάνγκφορντ

Μπάσκετ: Το Λαύριο των θαυμάτων και η υπόκλιση του Λάνγκφορντ

Στρογγυλοκαθισμένο στη 2η θέση της Basket League πίσω από τον Παναθηναϊκό (αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΠΑΟ-Περιστέρι), το Λαύριο δέχθηκε τον καλύτερο έπαινο από έναν αντίπαλο – τον πολύπειρο γκαρντ της ΑΕΚ Κιθ Λάνγκφορντ.

«Όταν άρχισα το ταξίδι μου στην Ευρώπη, το 2006, είχα μέσα μου τη δίψα και τη διακαή επιθυμία, όχι μόνο να τραβήξω την οικογένειά μου μακριά από τη φτώχεια, αλλά και να αποδείξω την αξία μου ως μπασκετμπολίστας, αξιοποιώντας τα προσόντα μου», έλγεραψε ο Λάνγκφορντ στο Instagram, μετά τη χθεσινή ήττα της ΑΕΚ από το Λαύριο στην παράταση στο ΟΑΚΑ (94-97). «Στους νεαρούς παίκτες του Λαυρίου, αναγνωρίζω την ίδια πείνα για διάκριση. Νιώθω απέραντη απόλαυση να παίζω μπάσκετ απέναντί τους και να βλέπω αυτές τις αξίες να περνούν στην επόμενη γενιά. Η προσπάθεια που καταβάλλον είναι ξεχωριστή για τους φιλάθλους, αλλά ελπίζω να ανταμειφθούν και οικονομικά. Όταν έρθει η ώρα. Βγάζω το καπέλο μου σε αυτά τα νέα παιδιά».

Το Λαύριο έχει ρεκόρ 15-4 και βλέπει την πλάτη μόνο του Παναθηναϊκού (15-2), τον οποίο νίκησε στον πρώτο γύρο με 92-82 και θα αντιμετωπίσει ξανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είναι τρίτη με 14-5.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τρεις από τις τέσσερις ήττες του Λαυρίου σημειώθηκαν στο ξεκίνημα της περιόδου, όταν η ομάδα χτυπήθηκε άγρια από τον Covid-19.

Στους τέσσερις μήνες που ακολούθησαν, το Λαύριο έχασε μόνο από τον Προμηθέα στην Πάτρα, σε ένα παιχνίδι όπου οι Πατρινοί ανέτρεψαν διαφορά 8 πόντων στο τελευταίο δίλεπτο, ισοφάρισαν με τρίποντο στο φινάλε και κέρδισαν στην παράταση. Το Λαύριο έχει ήδη νικήσει τρεις φορές την ΑΕΚ.

«Ο Χρήστος Σερέλης είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής», γράφει συχνά στα social media o ισχυρός ανήρ της ομάδας, Γιάννης Ψαρράκης. «Είχαμε 14 κρούσματα και μείναμε εκτός προπονήσεων για 15-17 μέρες», είπε ο Σερέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Η περιπέτεια μάς ένωσε όμως περισσότερο ως ομάδα. Αυτή η μεγάλη δυσκολία μάς έκανε πιο δυνατούς, μας έκανε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι πολύ δυνατές, με μεγάλη ένταση, σαν να είναι αγώνες. Οι παίκτες έχουν αποκτήσει σπουδαία χημεία μεταξύ τους, άριστη συνεργασία, είναι σε καλές ηλικίες και με καλές προδιαγραφές, καλά κορμιά. Μπορούμε να προπονούμαστε σε υψηλούς ρυθμούς».

Το Λαύριο ποντάρει πολλά σε κάποια Ελληνόπουλα, όπως οι Μουράτος, Γερομιχαλός, Περσίδης, ενώ συνεχίζει με τους Κόζι, Ντιαλό, Ντέιβις την παράδοση που το θέλει να επιλέγει και να αναδεικνύει «λαβράκια» από τις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, πέρασαν -άγνωστοι- από την ομάδα τα τελευταία χρόνια οι Κέβιν Πάντερ, Στίβεν Γκρέι, Μακένζι Μουρ, που πλέον έχουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με τα χρώματα του Λαυρίου ξαναβρήκαν επίσης τον εαυτό τους παραμελμένοι Έλληνες παίκτες όπως οι Μιχάλης Λούντζης, Γιάννης Κουζέλογλου και Δημήτρης Κακλαμανάκης, που πλέον στελεχώνουν την Εθνική Ανδρών δίπλα στον Μουράτο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter