Μπάσκετ: Υπέροχη Εθνική, ακόμα και χωρίς τον Γιάννη

Μπάσκετ: Υπέροχη Εθνική, ακόμα και χωρίς τον Γιάννη

Μολονότι αποδεκατισμένη και χωρίς τον σούπερ σταρ της, η Εθνική μπάσκετ νίκησε την πλήρη Τουρκία με 89-80 στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε από 18.000 κόσμο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 42-43.

Η Εθνική παρατάχθηκε και πάλι χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και έμεινε προληπτικά εκτός δωδεκάδας.

Απουσίασε επίσης ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο στον χθεσινό αγώνα με τη Γεωργία και θα απουσιάσει από τις προπονήσεις των επόμενων 7 ημερών. Η συμμετοχή του στον αγώνα της Πέμπτης με τους Σέρβους στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2023 αποκλείστηκε.

Τρεις μέρες αργότερα η Εθνική θα φιλοξενήσει τους Βέλγους στο ΟΑΚΑ για την ίδια διοργάνωση, ενώ οι υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, απέναντι στην Κροατία.

H Eθνική προηγήθηκε με 51-45 στις αρχές της γ’ περιόδου, αλλά οι Τούρκοι ανέκαμψαν γρήγορα και προσπέρασαν με σερί 0-11, αμέσως μετά την αποβολή του Εργκίν Αταμάν με δεύτερη τεχνική ποινή στο 26ο λεπτό (59-67). Η επιστροφή των βασικών έφερε ξανά την ελληνική ομάδα σε θέση ισχύος (77-74, 85-78), με κορυφαίους τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας στο σημερινό φιλικό ήταν η εξής: Ντόρσεϊ 16, Λαρεντζάκης  5, Αγραβάνης 4, Καλάθης 6, Σλούκας 10, Μποχωρίδης, Παπανικολάου 13, Κουζέλογλου, Κ.Αντετοκούνμπο 19, Κασελάκης 8, Θ. Αντετοκούνμπο 8.

Από την Τουρκία του δις πρωταθλητή Ευρώπης με την Εφές Εργκίν Αταμάν, ξεχώρισαν οι NBAers Κορκμάζ με 22, Οσμάν με 17, Σενγκούν με 10, ενώ ο Λάρκιν έμεινε στους 2 πόντους.

Η συμμετοχή του τραυματισμένου Γιώργου Παπαγιάννη στο Ευρωμπάσκετ παραμένει αμφίβολη, ενώ αποκλείστηκε από την αποστολή ο Κωστής Γόντικας, που έσπασε τον καρπό του και τέθηκε νοκ-άουτ για 1,5 μήνα. O Γιάννης Κουζέλογλου, που είχε “κοπεί”, επέστρεψε στην προετοιμασία της Εθνικής και μάλιστα έπαιξε λίγο στο αποψινό ματς.

Στον άλλον αγώνα της Παρασκευής, η Γεωργία του Ηλία Ζούρου ηττήθηκε από την Πολωνία με 76-87 παρά τους 27 πόντους του Σενγκέλια (Μιχάλακ 22) και έμεινε τέταρτη με ρεκόρ 0-3.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter