«Μπλόκο» σε 129 αεροπορικές εταιρείες από την ΕΕ – Όλη η λίστα

«Μπλόκο» σε 129 αεροπορικές εταιρείες από την ΕΕ – Όλη η λίστα

Συνολικά 129 αεροπορικές εταιρείες «κόπηκαν» από την ΕΕ μετά την επικαιροποίηση του καταλόγου ασφαλείας των πτήσεων από την Κομισιόν. Οι εν λόγω εταιρείες απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις από και προς την Ένωση.

Στη λίστα έχουν τοποθετηθεί 101 αεροπορικές εταιρείες από 15 κράτη λόγω έλλειψης εποπτείας από τις αεροπορικές αρχές των εν λόγω κρατών.

Εξ αυτών, 22 αεροπορικές εταιρείες προέρχονται από τη Ρωσία και 6 από άλλα κράτη όπως η Ζιμπάμπουε, η Βενεζουέλα, το Σουρινάμ, το Ιράν και το Ιράκ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι δύο αεροπορικές εταιρείες επιτρέπεται να εκτελούν πτήσεις προς την ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών, όπως η Iran Air (Ιράν) και η Air Koryo (Βόρεια Κορέα).

Αναλυτικά η λίστα

Λεπτομέρειες για τον κατάλογο ASL

Ο κατάλογος ασφάλειας πτήσεων της ΕΕ (ASL) περιλαμβάνει εταιρείες που δεν καλύπτουν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας πτήσεων.

Επισημαίνεται ότι εάν οι αρχές ασφάλειας τρίτης χώρας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους όσον αφορά την εποπτεία της ασφάλειας, τότε μπαίνουν στον κατάλογο όλοι οι αερομεταφορείς της εν λόγω χώρας.

Ο κατάλογος ASL αναγνωρίζεται διεθνώς ως απαραίτητο εργαλείο για τη βελτίωση της ασφάλειας της διεθνούς αεροπορίας. Ο κατάλογος ασφάλειας πτήσεων θεωρείται επίσης ισχυρό εργαλείο πρόληψης διότι, όταν τίθενται υπό έλεγχο, ασκούνται πιέσεις για να βελτιώσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter