Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος στο MLS ο Γιακουμάκης – Πώς… βρέθηκε μπροστά από τον Μέσι (Video)

Κορυφαίος πρωτοεμφανιζόμενος στο MLS ο Γιακουμάκης – Πώς… βρέθηκε μπροστά από τον Μέσι (Video)

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος ποδοσφαιριστής της σεζόν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ αναδείχθηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για τον 28χρονο διεθνή φορ, αν συνυπολογιστεί ότι στη σχετική ψηφοφορία άφησε πίσω του στη δεύτερη θέση τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι.

Ο Γιακουμάκης συνέβαλε τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία της Ατλάντα προς τα πλέι οφ σημειώνοντας 17 γκολ σε 27 συμμετοχές από τον περασμένο Μάρτιο, όπου άφησε τη Σκωτία και τη Σέλτικ, μετακομίζοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Γιακουμάκης συγκέντρωσε το 45,78% των ψήφων, έναντι 27,28% του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αγωνίστηκε σε 6 ματς με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι σημειώνοντας ένα γκολ. Τρίτος αναδείχθηκε ο Έντουαρντ Λόουεν της Σεντ Λιούις Σίτι.

 

Πριν τον Γιακουμάκη, το βραβείο του «rookie of the season» είχαν πάρει σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, όπως ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Σεμπαστιάν Τζοβίνκο και ο Αλμιρόν. Την περασμένη σεζόν, πρώτος είχε αναδειχθεί ο νυν συμπαίκτης του Γιακουμάκη στην Ατλάντα, Τιάγκο Αλμάδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter