Μπροστά ο Χαρδαλιάς και πίσω ο Μητσοτάκης

Μπροστά ο Χαρδαλιάς και πίσω ο Μητσοτάκης

Μεγάλο θέμα έχει γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ταξίδι του υφυπουργού Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά στην Κρήτη. Ο υφυπουργός επέστρεφε την προηγούμενη Κυριακή από τα Χανιά και ήταν στην ευχάριστη θέση να ταξιδεύει μαζί με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Ετσι πίστευε μέχρι που μπήκε στο αεροσκάφος. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε κλείσει για να ταξιδέψει στην πρώτη θέση, αλλά ενώ κάθισε μπήκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα, οι οποίοι ταξίδευαν σε τουριστική θέση. Οπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε σούσουρο για τη διάκριση και μάλιστα από την ανάποδη, το οποίο μετατράπηκε σε θόρυβο στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν να ταξιδεύει ο Μητσοτάκης γαλαρία και ο Χαρδαλιάς πρώτη θέση; Και καλά ο Μητσοτάκης, αλλά και η Μαρέβα; Ορκίζονται πάντως ότι πηγή των σχολίων δεν ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

 

τικ-τακ

Οσοι περιμένετε εκπλήξεις από την υπόθεση της Πάτρας ίσως δεν έχετε άδικο. Ανάμεσα στις εκπλήξεις δεν αποκλείονται και αυτές που θα αφορούν τα εσωτερικά της τηλεόρασης το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα το αν παρουσιαστές και παρουσιάστριες ήταν σε συνεχές αλισβερίσι με δικηγόρους τους οποίους «φύτευαν» στην οικογένεια της Πισπιρίγκου για να ελέγχουν τα πράγματα και την ίδια.

«Τα έχουμε ΟΛΑ! Καταθέσεις, φακέλους και μαρτυρίεςγια τους μαρτυρικούς μήνες της Τζωρτζίνας. Καιρός να τα μάθει ΟΛΗ η Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως ΕΣΕΙΣ! Συνεχίζουμε». Αυτή την ανάρτηση έκανε κάποιος πανελίστας ονόματι Πέτρος Κουσουλός στο Twitter για να διαφημίσει τη φρικιαστική πραμάτεια των λεπτομερειών των εγκλημάτων. Μπράβο. Αξίζει ένα βραβείο. Θέλει ικανότητες να μη σταματάς ούτε μπροστά σε παιδικά φέρετρα.

Δεν τα πάει καθόλου καλά μαθαίνωη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα με τον υπουργό Θάνο Πλεύρη. Η σύγκρουσή τους έχει κορυφωθεί στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Η κ. Γκάγκα λόγω και του επαγγέλματός της αντιλαμβάνεται ότι δεν αποτελεί λύση, ειδικά με τα δεδομένα που υπάρχουν για την πανδημία, να φύγουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Αντιθέτως ο Πλεύρης θέλει να τους διώξει. Η κόντρα μεταφέρεται έως το Μέγαρο Μαξίμου και αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Επίθεση στον νέο αρχηγό της αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα έκανε με το καλημέρα το συγκρότημα Μαρινάκη. Τον εμφανίζει ως μη κατάλληλο για το αξίωμα, αφού παρότι δεν έχει υπηρετήσει σε υπεύθυνες θέσεις, ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις που κατέληξαν στον ξυλοδαρμό πολιτών στη Λέσβο και τη Χίο την περίοδο της έντονης κινητικότητας στο μεταναστευτικό. Αν και αυτό είναι αλήθεια, στην αστυνομία το δημοσίευμα σχολιάστηκε ως δυσφορία του Μαρινάκη, ο οποίος ήθελε άλλον αρχηγό και μάλιστα από την Κρήτη.

Σε τρίγωνο των Βερμούδωνεξελίσσεται η σχέση τριών εξωθεσμικών προσώπων στη ΝΔ. Του Γιάννη του «γίγαντα», του Μενέλαου του «νταραβεριτζή» και του Στέλιου του «παλιού». Δεν είναι μόνο που κάνουν ό,τι κάνουν, το κάνουν και στο όνομα του Κυριάκου. Οπως θυμάστε και από σχετικά ντοκιμαντέρ, στο τρίγωνο των Βερμούδων έχει χαθεί πολύς κόσμος.

Εχει η ΝΔ τις «μορφές» της,αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας προς το συνέδριο εμφανίζει διάφορα πρόσωπα στην επιφάνεια όπως το κακό το κύμα της θάλασσας. Ο Ανδρέας Ξανθός είναι από αυτούς που σχολιάζονται έντονα εδώ και καιρό. Ενώ θυμάται κάθε λίγο και λιγάκι, λένε, τον Τσιόδρα που τον έχει ξεχάσει και ο Μητσοτάκης, φαίνεται αφηρημένος στα του τομέα του. Με μια βδομάδα καθυστέρηση σχολίασε το νομοσχέδιο Βορίδη για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσληφθέντων υγειονομικών. Οταν αντέδρασε στις 30 Μαρτίου δεν ήταν πια νομοσχέδιο, ήταν ψηφισμένος νόμος από τις 22 Μαρτίου. Ισως χρειάζονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιον τομεάρχη που να έχει λιγότερο συμπεριφορά Ραν Ταν Πλαν. Να γαβγίζει όταν του πατάνε την ουρά και όχι με καθυστέρηση οκτώ ημερών.

Στον κόσμο των ζόμπι

Οι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν ότι η τηλεόραση είναι παράθυρο στον κόσμο. Τώρα η τηλεόραση έχει θέα τον δυστοπικό κόσμο που κατασκευάζει κατ’ εικόνα και ομοίωση αυτών που την απαρτίζουν. Η τηλεόραση στην Ελλάδα δεν μοιάζει με καμιά. Τηλεοράσεις όπως η ελληνική, χαμηλής ποιότητας και επιπέδου, υπάρχουν φυσικά και σε άλλες χώρες, αλλά μόνο εδώ δεν υπάρχει τίποτε άλλο από αυτή την τηλεόραση. Δουλειά της ελληνικής συστημικής τηλεόρασης είναι να βοηθά το σύστημα εξουσίας να είναι σταθερό. Αυτό το κάνει με δύο τρόπους: με την ενεργή πολιτική στήριξη στους αιμοδότες της και με την αναπαραγωγή αποχαυνωμένου κοινού που δεν θα έχει τη δυνατότητα κρίσης. Θα καταναλώνει είτε πολιτικά είτε εμπορικά προϊόντα με την ίδια ευκολία. Η περίπτωση της παιδοκτόνου στην Πάτρα ήταν μια οριακή κατάσταση για την ελληνική τηλεόραση. Την έβαλε στην εποχή των ζόμπι. Επί μήνες εκπαίδευσε τους βρικόλακες του όχλου, αυτούς που είχαν βγάλει ετυμηγορία χωρίς στοιχεία και δίκη, και τους οδήγησε τελικώς έξω από το σπίτι της φερόμενης ως παιδοκτόνου Πισπιρίγκου για να τη λιντσάρουν. Η τηλεόραση βολεύει και βολεύεται. Με πρόσχημα τη στερεοτυπική αντίληψη της θυσιαζόμενης μάνας που προσφέρει και μόνο προσφέρει, μετατρέπει τον όχλο που εμπεριέχει όλες τις αμαρτίες σε αμόλυντο και αυστηρό τιμωρό. Υπάρχουν καλοί γονείς, στοργικοί, που λειτουργούν με αυταπάρνηση, αλλά όπως είναι φυσικό και κακοί γονείς, κακοποιητικοί ακόμη και με την υπερπροστατευτική τους λειτουργία. Ολα έχουν μια εξήγηση, είτε κοινωνική είτε και παθολογική. Στο στούντιο όμως δεν φτάνει καμιά εξήγηση από αυτές που θα μπορούσαν να μας κάνουν καλύτερους. Φτάνουν οι χειρότεροι, οι ειδικοί της ανοησίας και της αθλιότητας, οι έτοιμοι να παίξουν ρόλο και να αποδώσουν κατηγορία. Στέκονται εκεί στον καναπέ έχοντας την ίδια χρησιμότητα με τα υλικά της άθλιας αναπαράστασης στην οποία επιδίδονται οι Ευαγγελάτοι. Οταν δεν σε ενοχλεί η τηλεόραση των ζόμπι, τότε ίσως έχεις γίνει ζόμπι εσύ ο ίδιος.

quiz

Ποιος εκδότης, τον οποίο αποκαλούν υποτιμητικά «παραγιό», απέκτησε πολυτελές σπίτι στο Ψυχικό, το οποίο όμως είναι δώρο κατασκευαστικών εταιρειών με αντάλλαγμα

να τους καθαρίσει από δικαστική υπόθεση;

Προσοχή τα ελικόπτερα

Αφού πήραμε τα Rafale και τις Belh@rra ήρθε η ώρα και για τα ελικόπτερα. Στο ΓΕΑ γίνεται σφαγή για το ποιος και κυρίως μέσα από ποια μεθόδευση θα αναλάβει τη συντήρηση των ελικοπτέρων που ανήκουν στο ΓΕΑ. Το θέμα, όπως ίσως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι η παροχή υπηρεσιών αλλά η παροχή… τιμών. Εχει εμφανιστεί παλιός γνώριμος πτεράρχων και ιεραρχών ο οποίος δηλώνει ότι αναζητά τρόπο να δοθούν προσαυξήσεις στο έργο τέτοιες που να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τα πράγματα όμως είναι λίγο περίεργα γιατί οι αντίπαλοι στο επάγγελμα ήδη έχουν απευθυνθεί, όπως λένε, σε εισαγγελείς για κάποια άλλα ελικόπτερα πυροσβεστικά, τα οποία έχει διαλυμένα στις αποθήκες τους στα Μέγαρα. Τι εννοούν θα μάθουμε σύντομα φαντάζομαι.

Νταβέλης TV

O επιχειρηματίας και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη Αχιλλέας Νταβέλης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν στο ξεκίνημα της πανδημίας ανέλαβε να κατασκευάζει μάσκες με κάποια μηχανήματα που έφερε από την Κίνα. Την προώθηση του Νταβέλη, αν θυμάστε, είχε αναλάβει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να επισκεφτεί το εργοστάσιό του στη Λάρισα και να του προσδώσει χαρακτηριστικά ευεργέτη του έθνους. Στη συνέχεια με απόφαση του νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο Νταβέλης χρηματοδοτήθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ για να κάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην πόλη. Ελα όμως που στο καταστατικό της εταιρείας που θα έκανε το ξενοδοχείο μπήκε και ως δραστηριότητα η παροχή υπηρεσιών. Εδρα δε της εταιρείας ήταν η πολυκλινική της οποίας είναι ιδιοκτήτης ο Νταβέλης. Δηλαδή πρακτικά χρηματοδοτήθηκε η κλινική του ως ξενοδοχείο. Και να που ο πολυσυζητημένος πρωθυπουργικός φίλος και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη προχωρά και σε άλλες δραστηριότητες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter