Ναυάγιο στην Πύλο: Οκτώ ύποπτοι ανακρίνονται ως διακινητές από το Λιμενικό

Ναυάγιο στην Πύλο: Οκτώ ύποπτοι ανακρίνονται ως διακινητές από το Λιμενικό
Η Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού "ΚΑΝΑΡΗΣ" στο λιμάνι της Καλαμάτας μεταφέρει τις ανεβρεθείσες μέχρι τώρα σωρούς απο το ναυάγιο ανοικτα της Πύλου. Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στην προσαγωγή οκτώ ανδρών για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε το λιμεναρχείο της Καλαμάτας, με τους προσαχθέντες να κατηγορούνται ως οι διακινητές που είχαν στοιβάξει εκατοντάδες μετανάστες στο σκάφος.

Μιλώντας στο Open ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, διέψευσε την πληροφορία ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το σκάφος προτού βυθιστεί στην Πύλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται».

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα οκτώ άτομα, όλοι τους Αιγύπτιοι, έχουν συλληφθεί μετά από υποδείξεις μεταναστών που κατάφεραν να σωθούν από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σελίδα στο ίντερνετ και έβρισκαν εκεί τους πελάτες. Από 4.000 έως 6.000 ευρώ το κόστος ανά άτομο, για τη μεταφορά.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ εκτιμά πως από την Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη πάνω από 10 άτομα έχουν οδηγηθεί εδώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο στο πλαίσιο της προανάκρισης και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν 8 συλλήψεις.

Οι λιμενικοί αλλά και οι γιατροί στα νοσοκομεία που συνομίλησαν με τους μετανάστες φέρεται να είπαν ότι έδινε ο καθένας από αυτούς από 4.000- 6.000 δολάρια για το ταξίδι της φρίκης.

Πηγή: ΕΡΤ, Open

Διαβάστε επίσης:

Nαυάγιο-Πύλος: Εγκλημα αλά Φαρμακονήσι περιγράφουν οι διασωθέντες – «Το Λιμενικό έσπρωχνε το αλιευτικό στην Ιταλία»

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθλιότητες από τον υπηρεσιακό υπουργό για να καλύψει το Λιμενικό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter