Νέα επίθεση από drone στη Ρωσία – Προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο (Video)

Νέα επίθεση από drone στη Ρωσία – Προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο (Video)

Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι στη νότια Ρωσία, η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, έχει προκαλέσει πυρκαγιά, μετέδωσε την Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το βίντεο δημοσιεύουν τα ρωσικά ΜΜΕ:

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε επίσης πως δεν υπάρχουν θύματα από το σημερινό περιστατικό και ότι η πυρκαγιά κατασβέσθηκε.

Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από το περιστατικό. Συνήθως οι ουκρανοί αξιωματούχοι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας, αν και μερικές φορές εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι’ αυτές.

Το διυλιστήριο Ίλσκι, κοντά στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ της περιφέρειας Κρανσοντάρ στη Μαύρη Θάλασσα, έχει ικανότητα επεξεργασίας περίπου 6,6 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Δύο ημέρες μετά τα drone στο Κρεμλίνο

Όλα αυτά στον απόηχο της επίθεσης την Τετάρτη, στο Κρεμλίνο, που φέρεται να είχε στόχο τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως καταγγέλλει η Μόσχα.

Μάλιστα, την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε ισχυριστεί πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από το περιστατικό με το drone στο Κρεμλίνο, προχώρησε την Πέμπτη.

«Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να έχει υπόψιν της ότι η Ρωσία γνωρίζει ότι εκείνη επιλέγει τους στόχους και ότι η Ουκρανία απλά θέτει σε εφαρμογή τα αμερικανικά σχέδια. Δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό περί αμερικανικής ανάμιξης», τόνισε ο Πεσκόφ. Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνείται κάθε ανάμιξη στο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ για το drone στο Κρεμλίνο

Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από ουκρανικά drones καταγγέλλει το Κρεμλίνο – Οι πρώτες εικόνες (Video)

Διαψεύδει το Κίεβο τους ισχυρισμούς περί ουκρανικής επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter