Νέα πυρκαγιά στην Ηλεία

Νέα πυρκαγιά στην Ηλεία

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι της Ηλείας, γίνονται για μια ακόμη φορά θύματα ασυνείδητων εμπρηστών και παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν την καταστροφή της περιουσίας τους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν λίγες ώρες στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις παρά την άμεση αντίδραση της ΠΥ με εναέρια μέσα.

Πριν από λίγο οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά την περιοχή της Κρέστενας και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του χωριού Γρύλλος και Φρύξας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί σπίτια.

Στην περιοχή Φρύξας μαζί με τον οικισμό εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Οπως είπε στο documentonews.gr ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, η φωτιά καιει αγροτοδασική έκταση που είχε ξανακαεί στις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές το 2007…

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος. «Η φωτιά ειναι σιγουρα έργο εμπρηστών. Αυτή την στιγμή έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καταστρέφει το δάσος που είχε καεί ξανά το 2007. Προσαθούμε να βοηθήσουμε την ΠΥ σε όχι χρειάζεται και μαζί με τους κατοίκους δίνουμε μάχη για να μη περάσουν οι φλόγες σε κατοικημένη περιοχή » – ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος

Στην περιοχή επιχειρούν 72 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Από την πλευρά της η πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα αναφορές για απειλή κάποιας κατοικημένης περιοχής.

Σύμφωνα με το Ilialive, η φωτιά κινείται σε λιοστάσια και ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικης. Επίσης, αναφέρεται ότι πλησιάζει προς την Κρέστενα και ζητήθηκε προληπτική εκκένωση. Απειλούνται το διυλιστήριο και τα πρώτα σπίτια της περιοχής, ενώ η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter