Νέος «γύρος» στην Επιτροπή Θεσμών: Το ΠΑΣΟΚ ζητά να κληθούν Δημητριάδης και όσοι εμπορεύονται το Predator

Νέος «γύρος» στην Επιτροπή Θεσμών: Το ΠΑΣΟΚ ζητά να κληθούν Δημητριάδης και όσοι εμπορεύονται το Predator

Νέο αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, κατέθεσε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ζητώντας να κληθούν για ακρόαση οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των εταιριών που φέρονται να εμπορεύονται το Predator, όπως επίσης και ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Δείτε επίσης: Επιτροπή Θεσμών: «Ομερτά» της ΝΔ στους παρόχους για να μην αποκαλυφθούν νέες παρακολουθήσεις πολιτικών

Μετά τη διασαφήνιση -κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης της εν λόγω Επιτροπής- σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας διατηρούν σχετικό αρχείο για τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που αιτείται η ΕΥΠ, αλλά και την προκλητική δήλωση της Βασιλικής Βλάχου ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα», το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταθέτει νέα αίτηση σύγκλιση της Επιτροπής προκειμένου να κληθούν σε ακρόαση όσοι εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά, αλλά και ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών, Γρ. Δημητριάδης.

Αναλυτικά η επιστολή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2022

Προς

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ,καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter