Ντογιάκος Pass

Ντογιάκος Pass

Το όνομα του Ισίδωρου Ντογιάκου έκανε τον γύρο των social media τις τελευταίες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας ότι ήταν παράνομος. Ανεξάρτητα από τα όσα είπε στη συνέχεια, περί γνώμης, η υπόθεση δυστυχώς βρωμάει όλο και περισσότερο, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους μας για τη χώρα στην οποία ζούμε και το καθεστώς Μητσοτάκη.

*** Επειδή όμως αρκετοί δεν ξέρουν τον Ντογιάκο, ας αναφέρουμε μερικά στοιχεία. Άλλα γνωστά κι άλλα άγνωστα. Ο γνωστός «Παναθηναϊκάκιας» είχε καταγγελθεί από τον συνάδελφό του Γιάννη Αγγελή ότι ασκούσε πιέσεις για την υπόθεση Βγενόπουλου κατά την περίοδο που προσπαθούσε μέσω στοιχείων που είχε λάβει ως εισαγγελέας δικαστικής συνδρομής, να οδηγήσει σε έρευνα την υπόθεση.

*** Τότε ο γιος του, εργαζόταν για λογαριασμό του ίδιου του Βγενόπουλου, ενώ σήμερα, εργάζεται ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Δηλαδή για την κυβέρνηση που αναμφίβολα επιχειρεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να «κουκουλώσει» το ζήτημα. Και καλά να ‘ναι ο άνθρωπος, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η εργασιακή του σχέση έχει σημασία σε σχέση με το λειτούργημα του πατέρα του και όποιους θέτει υπό το «μικροσκόπιό» του.

*** To 1996 ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήταν αυτός που εξέτασε το ενδεχόμενο απαγόρευσης προβολής της εξαιρετικής ταινίας «Trainspotting», του Ντάνι Μπόιλ, στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ναι, ξέρω γινόταν και επί Χούντας αυτό, αλλά είχε γίνει και πριν από 26 χρόνια. Συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου του 1996, επί Σημίτη, είχε επισκεφθεί κινηματογράφο της Αθήνας μαζί με 6 αστυνομικούς και παρακολούθησε την ταινία όχι μία, αλλά δύο φορές έτσι ώστε να γνωμοδοτήσει σχετικά. Το αποτέλεσμα ήταν να κατακλυστούν από κόσμο οι κινηματογράφοι, όπως ακριβώς έγινε με τον «Τζόκερ», το 2019, μετά την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογραφική αίθουσα μετά από καταγγελία για παρουσία ανήλικων.

*** το 2000 ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήταν αυτός που διέταξε τη σύλληψη του Τζίμη Πανούση για περιύβριση συμβόλου. Κι αυτό επειδή ο γνωστός καλλιτέχνης, στο πλαίσιο των εμφανίσεών του, είχε τοποθετήσει το σφυροδρέπανο στην ελληνική σημαία.
«Αν ο εισαγγελέας απαγορεύσει την αφίσα με το τιμημένο σφυροδρέπανο, θα αναγκαστώ να κατασκευάσω καινούρια, μαύρη, με τίτλο «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, από 25η Οκτωβρίου στο «Γυάλινο», είχε απαντήσει τότε ο Τζίμης Πανούσης.

*** Εντάξει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε ξεκάθαρες και ηχηρές απαντήσεις για τη συμμετοχή του  στο ΔΣ της ΜΚΟ Fight Impunity που ίδρυσε ο Αντόνιο Παντσέρι – ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος το οποίο εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ. Ο πρώην Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ήταν καθαρά τιμητική και πως δεν είχε καμία εμπλοκή σε οποιαδήποτε απόφαση της ΜΚΟ. Τώρα για τα 60.000 ευρώ που πήρε, τιμητικά, σε έναν χρόνο από τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, δεν μπορείς να σκεφτείς πονηρά. Όλοι μας δεν έχουμε περάσει από μια τέτοια θέση που δεν κάνεις τίποτα, δεν εμπλέκεσαι πουθενά, αλλά πληρώνεσαι;

*** Δεν μου είπατε, πώς σας φάνηκε το νέο market pass ή food pass ή κάρτα αγορών ή όπως τέλος πάντων λέγεται το νέο επίδομα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος;
Καλά, μην μου πείτε, ας μου πει ο Γιάννης Οικονόμου.

*** Τώρα που ανέφερα τον Οικονόμου, ο άλλος Οικονόμου, ο Δημήτρης, έβαλε πλώρη για βραβείο Μπότση κι αυτός.
Μην κοιτάτε που σας θυμίζει χούλιγκαν, δημοσιογράφος δηλώνει…

*** Στην Φλώρινα βγήκαν αγνοί Έλληνες πατριώτες να φωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όχι, δεν χαιρετούσαν ναζιστικά, έκαναν νόημα στο ταξί να σταματήσει…

*** Ο πατέρας του Θάνου Πλεύρη, Κωνσταντίνος Πλεύρης, δήλωσε φασίστας, ναζί και χουντικός. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να πει για να του πάρει την άδεια ο δικηγορικός σύλλογος; Ρωτάω, δεν ξέρω…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter