Ο Άδωνης αγκαλιά με μεγαλοοφειλέτη και καταδικασμένο για κομπίνα κατά Δημοσίου

Ο Άδωνης αγκαλιά με μεγαλοοφειλέτη και καταδικασμένο για κομπίνα κατά Δημοσίου

Στην εκδήλωση καταδικασμένου πρωτόδικα σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή και μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου με οφειλές που αγγίζουν τα 59 εκατ. ευρώ, παρευρέθη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στο Δήμο Χολαργό Παπάγου. 

Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα – μηχανικό Μπάμπη Στάικο ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου αναφορικά με την «διαχρονική αξία του Παρθενώνα».

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο facebook απεικονίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τον Μπάμπη Στάικο, ενώ απηύθυνε και χαιρετισμό στην εκδήλωση. 

Μάλιστα η παρουσία του Αδωνη Γεωργιάδη στην εκδήλωση με ομιλητή το Μπάμπη Στάικο είχε προαναγγελθεί σε τοπικά site, ενώ ο ίδιος ο αρχιτέκτονας τον ευχαρίστησε δημόσια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον υπουργό ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον δήμαρχο Παπάγου Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο τον επικεφαλής της παράταξης «Για την πόλη που μας αξίζει» Κώστα Πολυχρόνη Τίγκα, όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους φίλους που με τίμησαν στην σημερινή διάλεξη με τίτλο «Η διαχρονική αξία του Παρθενώνα» του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η αντιδήμαρχος Μαρία Δημητριάδου», ανέφερε στο μήνυμα του ο Μπάμπης Στάικος.

Ωστόσο η παρουσία του Άδωνη Γεωργιάδη εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Ο Μπάμπης Στάικος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή, για εμπλοκή σε αγορά με ψευδείς βεβαιώσεις από εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, περίπου 400 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Κορωπί που ανήκαν κατά κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο και είχαν καταπατηθεί από αγρότες. Ο Μπάμπης Στάικος ήταν ο μηχανικός που είχε υπογράψει τα σχετικά έγγραφα.

Ο Μπάμπης Στάικος φέρεται επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, να είναι ένας εκ των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, με τις οφειλές του να ανέρχονται στις 28 Ιουνίου του 2019 σε 59 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το παρελθόν φέρεται να παρουσιαζόταν και ως ανιψιός πρώην πανίσχυρου υπουργού της ΝΔ.

Παρά την πρωτόδικη καταδίκη και τα χρέη εκατομμυρίων προς το Δημόσιο ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να φωτογραφηθεί χαμογελαστός, δίνοντας για ακόμη μια φορά το καλό παράδειγμα του «πολιτικού άνδρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter