Ο αθλητικός κόσμος «αποχαιρετάει» τον Σταύρο Σαράφη

Ο αθλητικός κόσμος «αποχαιρετάει» τον Σταύρο Σαράφη

Μετά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον θρυλικό άσο του συλλόγου, Σταύρο Σαράφη που «έφυγε» σήμερα (13/10) σε ηλικία 72 ετών χτυπημένος από το εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη στις 17 Σεπτεμβρίου, ο αθλητικός κόσμος της χώρας αποχαιρετάει κι αυτός με τη σειρά του τον «Καίσαρα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση της η ΕΠΟ αναφέρει:

«Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Σταύρου Σαράφη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στην Επανωμή και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική Αναγέννηση. Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1968 ως το 1981 και είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ του «δικεφάλλου του Βορρά» σε επίπεδο Α΄ Εθνικής κατηγορίας, με 137 γκολ σε 358 αγώνες. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 1975-76 και το Κύπελλο το 1971-72 και το 1973-74. Υπηρέτησε τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και από άλλα πόστα, ενώ έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας (1988-89, 1993,94, 1996-96 και 1999-00).

Στην Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε από το 1969 ως το 1977. Κατέγραψε 32 συμμετοχές και πέτυχε 7 γκολ με το εθνόσημο. Είχε αγωνιστεί και στις Εθνικές Νέων, Ελπίδων και Ενόπλων.

Μία από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις πραγματοποιήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2022 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (21/05), όταν μαζί με τον Μίμη Δομάζο μετέφεραν το έπαθλο στη θέση του, ως παλαίμαχοι-εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Από την πλευρά της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο μήνυμα της αναφέρει: «Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο μεγάλος Σταύρος Σαράφης, ο Καίσαρας, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη και βαρύ πένθος σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. o εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Σαράφη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί, στα 72 του χρόνια.

Ο Καίσαρας του ΠΑΟΚ, άφησε πίσω του, ως παρακαταθήκη μία σπουδαία καριέρα, με υπερήφανη και ουσιαστική συμμετοχή σε χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΠΑΟΚ, με 45 και πλέον χρόνια προσφοράς μέσα στην ασπρόμαυρη οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Καλό ταξίδι Καίσαρα…»

Το «αντίο» της Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σταύρου Σαράφη, του “Καίσαρα” του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή».

Το «αντίο» της ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του μεγάλου Σταύρου Σαράφη. Ο “Καίσαρας” με το ήθος και την αγωνιστική του προσφορά τίμησε τόσο τον σύλλογό του όσο και την Εθνική μας ομάδα. Η απώλειά του κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο φτωχότερο…».

Το «αντίο» του Παναθηναϊκού: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Σαράφη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Μια μεγάλη απώλεια ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα από την παρουσία του σε ΠΑΟΚ και Εθνική ομάδα».

Μεσίστιες οι σημαίες

Ο ΠΑΟΚ έκανε γνωστό πως οι σημαίες της ομάδας στη Τούμπα, μέχρι το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα στις 23 Οκτωβρίου θα κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη του μεγάλου άσου.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο θρυλικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Σταύρος Σαράφης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter