Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο ΠΟΥ επικρίνει την ΕΕ για τις καθυστερήσεις – Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για το lockdown

Ο διεθνής Τύπος στο documentonews.gr: Ο ΠΟΥ επικρίνει την ΕΕ για τις καθυστερήσεις – Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για το lockdown

Ξεκινώντας από την Ιταλία, διαβάζουμε στην Il Messaggero: «Η Ευρώπη απέτυχε με τα εμβόλια». Αυτή είναι η εκτίμηση του ΠΟΥ για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στην ΕΕ. Η La Stampa: «Η κυβέρνηση επιταχύνει τη μελέτη των εμβολιαστικών διαβατηρίων». Η αργοπορία της ΕΕ στην διανομή των εμβολίων έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες δόσεις στις περιφέρειες της Ιταλίας. Για το ζήτημα αυτό, η Corriere de la Sera γράφει: «Οι περιφέρειες ζητούν περισσότερα εμβόλια». Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπόσχεται 50 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου. Και η La Repubblica: «Κατασκοπευμένη από ογδόντα Ρώσους πράκτορες». Το δίκτυο που δρούσε στη χώρα χρησιμοποιούσε τον καπετάνιο φρεγάτας Βάλτερ Μπιότ, ο οποίος πούλησε εννιά άκρως απόρρητα έγγραφα. Τα έγγραφα αφορούσαν λεπτομέρειες για νατοϊκές επιχειρήσεις και επικοινωνία ιταλικών στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Στη Γαλλία οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα της λάθος εκτίμησης του Μακρόν να μην θέσει περιορισμούς το χειμώνα. Η Humanité γράφει: «Επανεγκλεισμός: η ώρα να τα βγάλουμε πέρα». Μετά τις ανακοινώσεις του Μακρόν, οι Γάλλοι ψάχνουν λύσεις για να οργανώσουν την τηλε-εργασία, την τηλε-εκπαίδευση και τις διακοπές. Η Le Monde: «Ο Μακρόν ποντάρει σε ένα τελευταίο lockdown». Μετά το χαμένο στοίχημα του χειμώνα, όταν αποφάσισε να μην κλείσει την χώρα, ο… άτυχος Μακρόν ελπίζει να αναχαιτίσει την πανδημία με τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τα εμβόλια. Η Le Figaro: «Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν το νέο lockdown». Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας, η πλειονότητα των Γάλλων εγκρίνουν τα μέτρα περιορισμού, αλλά ένα μεγάλο μέρος τους δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει κατά γράμμα. Και η Libération: «Υγειονομικοί: βαρεθήκαμε να κάνουμε υπομονή». Ο Μακρόν τους ζητά να κάνουν μια ακόμη ‘προσπάθεια’. Η αποστροφή αυτή δεν έτυχε καλής υποδοχής στα νοσοκομεία, όπου το αίσθημα εγκατάλειψης και η οργή είναι στο απόγειό τους.

Στη Βρετανία η Daily Telegraph γράφει: «Οι φορολογούμενοι χρηματοδότησαν το εργοστάσιο στην ΕΕ που βρίσκεται στην καρδιά της εμβολιαστικής διαμάχης». Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το εργοστάσιο Χάλιξ στο Λάιντεν της Ολλανδίας εξοπλίστηκε για να παράγει δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης έπειτα από έγκριση  σχεδίου επένδυσης £21 εκατ. στην περιοχή τον περασμένο Απρίλιο, από τον υπουργό υγείας Ματ Χάνκοκ. Οι Times: «Η Oxfam συγκλονίζεται από νέα σεξουαλικά σκάνδαλα των εργαζομένων της». Μετά το σκάνδαλο στην Αϊτή και μερικές εβδομάδες από την έγκριση χορήγησης κρατικών κονδυλίων, το προσωπικό της φιλανθρωπικής οργάνωσης αντιμετωπίζει εκ νέου κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση, bullying και κακοδιαχείριση. Ο Guardian: «Η κυβερνητική έκθεση δίνει το ‘πράσινο φως στους ρατσιστές’, λέει η Λώρενς». Η Ντορίν Λώρενς, μέλος της Βουλής των Λόρδων, έκανε μια καυστική παρέμβαση για την έκθεση περί φυλετικών διακρίσεων που προκαλεί αντιδράσεις. Η Λώρενς είναι ενεργή στα φυλετικά ζητήματα, καθώς ο έφηβος γιός της δολοφονήθηκε από ρατσιστική συμμορία το 1993. Και ο Independent: «Ο νεο-ναζί που έγινε αστυνομικός». Ο 22χρονος Μπεν Χάναμ είναι ο πρώτος αστυνομικός που καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στην απαγορευμένη νέο-ναζιστική οργάνωση Εθνική Δράση (National Action).

Στην Ισπανία η El País γράφει: «Το υπουργείο Οικονομικών θα επιτρέψει σε εργαζόμενους σε αναστολή να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε έξι δόσεις». Τα επιδόματα που λαμβάνουν 3,5 εκατ. εργαζόμενοι σε αναστολή θα αναγκάσουν περισσότερους φορολογούμενους να δηλώσουν εισόδημα. Η El Mundo: «Διοικητές της Πολιτοφυλακής απαιτούν ένα τέλος στις εκκαθαρίσεις και τις παρεμβάσεις». Χαίρονται για την αποκατάσταση του αρχηγού Ντε λος Κόμπος και εκτιμούν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Μαρλάσκα θα παραιτηθεί.

Στις ΗΠΑ η Wall Street Journal γράφει: «ΟΠΕΚ, οι σύμμαχοι θα αυξήσουν την παραγωγή αναμένοντας μεγαλύτερη ζήτηση». Οι χώρες του ΟΠΕΚ και μια συμμαχία άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα αυξήσουν τη συνολική τους παραγωγή κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την μέρα τους επόμενους μήνες, ποντάροντας στην αύξηση της ζήτησης. Η Washington Post: «Οι ένοπλες δυνάμεις παλεύουν να κρατήσουν το πλεονέκτημα έναντι της Κίνας». Η αεροπορία των ΗΠΑ βασίζεται σε αεροσκάφη που κατασκευάστηκαν μέχρι και το 1957 ενώ η Κίνα μελετά την εισαγωγή υπερηχητικών αεροσκαφών και τεχνητής νοημοσύνης. Και τέλος οι New York Times: «Η βιασύνη μιας πολιτείας για εμβολιασμούς βρίσκει εμπόδια». Πτωχές αστικές γειτονιές με κατοίκους επιφυλακτικούς απέναντι στο εμβόλιο, πλούσια προάστια που συσσωρεύουν δόσεις, απομονωμένες αγροτικές περιοχές και ένα σύστημα εγγραφής που προκαλεί σύγχυση. Στο Μέριλαντ προσφέρεται ένας μικρόκοσμος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εμβολιαστική εκστρατεία σε όλη τη χώρα, στην προσπάθεια εμβολιασμού των 250 εκατ. ενηλίκων μέχρι την 1η Μαΐου, όπως υποσχέθηκε ο πρόεδρος Μπάιντεν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter