Ο Φάμελλος «αχρήστευσε» την επιστολή Μητσοτάκη στη φον ντερ Λάιεν

Ο Φάμελλος «αχρήστευσε» την επιστολή Μητσοτάκη στη φον ντερ Λάιεν

«Πριν έναν χρόνο έβγαλε έκθεση η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις πολυεθνικές»

Άχρηστη κατέστησε τη… βαρυσήμαντη επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ανέδειξε ότι πριν έναν χρόνο η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δημοσιεύσει σχετική έκθεση για τις κερδοσκοπικές πρακτικές των πολυεθνικών.

«Το ξέρατε νωρίτερα ότι υπήρχε θέμα με τις πολυεθνικές ή τη Δευτέρα το ανακαλύψατε;» ρώτησε δηκτικά και πρόσθεσε: «Εδώ και έναν χρόνο υπάρχει έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που λέει ότι υπάρχει θέμα με τις πολυεθνικές».

Χαρακτήρισε δε υποκριτικό ο πρωθυπουργός να ζητά μέτρα από την Ευρώπη κατά των πολυεθνικών και να μην εφαρμόζει τα μέτρα της Κομισιόν για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια ή τη μείωση του φορολογικού βάρους στα ενέργεια προϊόντα.

«Η αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη είναι ο κ. Μητσοτάκης, αυτήν την αριστεία μόνο κατέχει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιτρέπει «να κάνουν πάρτι τα ολιγοπώλια κατα των αγροτών και των καταναλωτών».

«Κάνετε τα πάντα για να βγάζουν περισσότερα οι κολλητοί σας και να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι» είπε και παρέθεσε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αισχροκέρδεια των διυλιστηρίων, των παραγωγών ρεύματος και των τραπεζών.

«Απαντήστε στην Καρυστιανού»

Σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών, ο κ. Φάμελλος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για την πρόσφατη επιστολή της Μαρίας Καρυστιανού, ενώ του ζήτησε να ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά αν συναινεί με τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής μετά και την καθυστερημένη διαβίβαση της δικογραφίας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας.

Απαντήσεις ζήτησε και για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, καταγγέλλοντας την κοινοβουλευτική συγκάλυψη του σκανδάλου, αφού η πλειοψηφία δεν επέτρεψε να κληθεί προεκλογικά για εξηγήσεις η Νίκη Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Υποχωρήσεις στην εξωτερική μας πολιτική»

Για τα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε την πλειοψηφία για «υποχωρήσεις» και «ελλιπή προετοιμασία», ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών επέμεινε στην ανάγκη να κυρωθούν τα τρία μνημόνια, καθώς «η χώρα μας πρέπει να εμβαθύνει στη Συμφωνία».

Ως προς το δίλημμα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης περί σταθερότητας, ο κ. Φάμελλος αντέτεινε πως «οι πολίτες πρέπει να δώσουν τέλος στον κατήφορο, δίνοντας προοπτική ευημερίας στις επικείμενες ευρωεκλογές που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει».

Διαβάστε επίσης:

Χάκερ πουλάει usernames και κωδικούς των emails της ΕΛΑΣ για 200 δολάρια στο «σκοτεινό διαδίκτυο» – Το γνώριζε η Αστυνομία;

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Θρασύς Μητσοτάκης στη Βουλή για ακρίβεια – Καλύπτει τα υπερκέρδη

ABC: «Μ@λ…, η λέξη που ακούς παντού στο Βερολίνο – Ελληνική κόλαση περιμένει τη Ρεάλ»

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους συνεργούς της – Οι διάλογοι που την «καίνε»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter