Ο Γεωργιάδης άφησε τα νανογιλέκα και έπιασε τις κάρτες ταρώ

Ο Γεωργιάδης άφησε τα νανογιλέκα και έπιασε τις κάρτες ταρώ

Έχοντας αναγκαστεί να εγκαταλείψει την παράλληλη καριέρα του τηλεπωλητή νανογιλέκων, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να στραφεί στην χαρτομαντεία. Έτσι μόνο θα μπορούσε να εξηγηθεί ο ισχυρισμός του ότι παρήγγειλε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για τη ζημιογόνα ΕΒΕΤΑΜ και δη για το οικονομικό έτος που επαινούσε τη διοίκηση της ΑΕ για χρηστή διαχείριση, καθώς -όπως είπε ο ίδιος- είχε προβλέψει την κριτική του Documento. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΒΕΤΑΜ είναι ΑΕ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και παρουσίασε ζημία 1,3 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι μόλις 60.500 ευρώ το 2019, με τον υπουργό να επιβραβεύει το «νοικοκύρεμα» με ανακοίνωσή που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε εδώ: «Τρύπα» €1,3 εκατ. σε «νοικοκυρεμένη» ΑΕ αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, τα οποία βασίστηκαν στα δημοσιεύματα του documentonews.gr για την κραυγαλέα απόκλιση στους ισολογισμούς της ΕΒΕΤΑΜ, τις υψηλές δαπάνες για τον Covid εν μέσω λοκντάουν και την αιφνίδια παραίτηση της προέδρου και πολιτεύτριας της ΝΔ, Μερόπης – Marie Κατσιουγιάννη -Stridborg.

Διαβάστε επίσης: Αιφνίδια παραίτηση της προέδρου ζημιογόνας ΑΕ που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης

«Τα σχετικά δημοσιεύματα τα οποία είδατε είναι ως συνήθως παραπειστικά» ισχυρίζεται εδώ και δύο μέρες ο υπουργός που ερμηνεύει την ακρίβεια με ψυχολογικούς όρους, αντιτείνοντας ότι πριν 4 ή 5 μήνες διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή. Μάλιστα, δικαιολόγησε την πρωτοβουλία αυτή ως προκαταβολική απάντηση επί της κριτικής που θα δεχόταν από το Documento!

Ο κ. Γεωργιάδης υπέπεσε σε μία ενδιαφέρουσα αντίφαση. Ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 έπλεξε το εγκώμιο του τότε προέδρου της εταιρίας, Νίκου Σοφιανού, ο οποίος είναι στενός φίλος του Νίκου Γεωργιάδη και έδινε το «παρών» στη δίκη του πρώην συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων στη Μολδαβία, τελικά ο υπουργός παρήγγειλε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για να είναι προετοιμασμένος έναντι της πιθανής κριτικής.

Δηλαδή, το «νοικοκύρεμα», όπως ο ίδιος το αποκάλεσε, στην ΕΒΕΤΑΜ από τη διοίκηση Σοφιανού δεν ήταν ικανό να αντικρούσει τις όποιες επικρίσεις; Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως ενώ αυτή η κριτική ασκείται από το Documento, εκείνος κρατά στο συρτάρι του τα αποτελέσματα του ελέγχου. «Δεν είστε Documento και εννοώ την εφημερίδα. Είστε κόμμα. Κάντε τον κοινοβουλευτικό σας έλεγχο σωστά, θα πάρετε την έκθεση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες.. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απάντησε ο πρώτος μετά Χριστόν προφήτης με υπουργική ιδιότητα.

338.323 ευρώ για τον Covid-19 εν μέσω λοκντάουν

Εκτός από το γεγονός ότι απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για τα αίτια της αιφνίφιας παραίτησης της προέδρου της κ. Κατσιουγιάννη – Stridborg που ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον Αύγουστο του 2021, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ σε πρώτη φάση μίλησε γενικά και αόριστα για «αυξημένες δαπάνες λόγω του Covid-19», ενώ σε δεύτερο χρόνο σημείωσε πως «φτιάξαμε και σύστημα τηλεργασίας που μας κόστισε 100.000 ευρώ», ποσό που δεν δικαιολογεί τις συνολικές δαπάνες ύψους 338.323,65 ευρώ εν μέσω λοκντάουν.

«Ξεχάσατε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ επί ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως εξαίρεσε την ΕΒΕΤΑΜ από τη «Διαύγεια», καθώς -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν δημοσιεύονταν οι δαπάνες της εταιρίας, κάτι που άλλαξε με απόφαση του ίδιου πριν έναν χρόνο. «Μας παραδώσατε την ΕΒΕΤΑΜ με 2,5 εκατ. ευρώ ανείσπρακτες οφειλές -το ένα χαμένο για πάντα- χωρίς “Διαύγεια” κι εμείς τη βάλαμε στη “Διαύγεια”» ανέφερε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής μετά τις νέες αιτιάσεις που διατύπωσε ο κ. Σαρακιώτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter