Ο Γεραπετρίτης υποκλίθηκε και στην ακροδεξιά και στον μισογυνισμό

Ο Γεραπετρίτης υποκλίθηκε και στην ακροδεξιά και στον μισογυνισμό

Από αυτή την κυβέρνηση περιμένουμε πλέον τα πάντα. Αφού υποκλίθηκε δις ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στον Ερντογάν και δεν πήγε σπίτι του, αφού οι μετανάστες που «πνίγαμε» στη θάλασσα γίνονται πλέον χρήσιμοι, μην ξαφνιάζεστε με τίποτα.

Τώρα κρύβει τη δουλικότητά του πίσω από τη σημαία αφού, επηρεασμένος από την ακροδεξιά ρητορική, ενοχλείται από μια ελληνική σημαία φτιαγμένη από υφάσματα θυμάτων γυναικοκτονιών!

Η ακροδεξιά έχει ανάγκη από υποκλίσεις, δουλικότητα και από σύμβολα επειδή δεν έχει σχέση με την ουσία. Επειδή θέλει να παραμυθιάσει τους εγκεφάλους και να απαγορεύσει την αμφισβήτηση και την σκέψη. Φτιάχνει τοτέμ για να μην φτιάξει πολίτες. Πρόβατα θέλει όχι ενεργούς πολίτες.

Ήταν αυτές οι περικεφαλαίες που κατέβηκαν στους δρόμους, αχταρμάς θρησκευτικά σύμβολα με «Σπαρτιάτες» που ανάθεμα την ιδεολογική σχέση που μπορεί να έχει ο Χριστιανισμός με την Αρχαία Σκέψη και Φιλοσοφία.

Και εκεί που υπάρχει τρικυμία στον εγκέφαλο χορεύει η ακροδεξιά, η μισαλλοδοξία, το έλλειμμα διανόησης και σκέψης.

Πόση σχέση έχει να καμαρώνεις μια ελληνική σημαία που κυματίζει στον άνεμο και ταυτόχρονα να υποκλίνεσαι στην Τουρκία;

Πόσο μπορεί να σε ενοχλήσει μια έκφραση τέχνης όταν θέλεις να καυτηριάσεις και να συμβολίσεις όταν ταυτόχρονα τσιμεντώνεις την Ακρόπολη, ξεπουλάς τη δημόσια και «ελληνική» περιουσία στο ξένο κεφάλαιο και μετά μιλάς για «εθνική πολιτική»;

Ξεπουλάς τη χώρα με μνημόνια, διαλύεις την οικονομία, ληστεύεις το δημόσιο πλούτο και τις καταθέσεις και μιλάς για προσβολή της σημαίας;

Δεν έχει ο κόσμος χρήματα να βγάλει το μήνα, να πληρώσει το ενοίκιο και εσύ ιδιωτικοποιείς τα πάντα και μοιράζεις απευθείας αναθέσεις αλλά σε προσβάλλει η αλληγορική απεικόνιση της σημαίας μέσω της τέχνης;

Προωθείς εδώ και γενιές την Οικογένειά σου και σε ενδιαφέρει η Δημοκρατία και η Αξιοκρατία;

Γυρεύεις δουλικότητα και μιλάς για αξιοκρατία και προσωπικότητες;

Ο νεοφιλελευθερισμός ως έκφραση του κεφαλαίου και της ακροδεξιάς δεν είναι κάτι καινούργιο.

Και μπορεί να κάνει κολεγιά με ό,τι πιο αναχρονιστικό και σκιώδες, αρκεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων εις βάρος των πολλών.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Γεραπετρίτης θυσίασε μια… ροζ «σημαία» για να εξευμενίσει τους ακροδεξιούς

Κασσελάκης: Η τέχνη επιτρέπεται να «παίζει» ακόμη και με τα χρώματα των εθνικών συμβόλων

Ο Γεραπετρίτης κάνει υπόκλιση στον πασά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter